Abazović najavio: Moguć bojkot predsjedničkih izbora - Volim Podgoricu

Abazović najavio: Moguć bojkot predsjedničkih izbora 

Građanska opozicija će možda bojkotovati predsjedničke izbore, kazao je za CdM lider URA Dritan Abazović. Ova tema je, kako kaže naš sagovornik, pokrenuta na poslednjem sastanku lidera SDP, URA, Demosa, Demokrata i SNP-a u ponedjeljak.

“Na sastanku je pokrenuta priča o mogućem bojkotu predsjedničkih izbora, ali i nekih drugih izbora koji će se održati u toku 2018. godine. Sve ovo jer je jasno da se neće postići da se urade izmjene izbornog zakonodavstva prema preporukama OEBS-a. Ostaje da se ovo pitanje razmotri, ali da je bilo priče o tom scenariju, jeste”, potvrdio je za CdM Abazović.

Jasno poručuje-građanska opozicija nastavlja bojkot Skupštine, a najavljuje i neke nove mjere.

“Ostaje kao velika tema da se vidi treba li radikalizovati političku scenu i dalje. Da li treba ući u opšti bojkot svih institucija, i loklanih i institucija opštinama u kojima opozicija vlada. Nisam protivnik nijedne ideje. Važno je da dođemo do cilja, da izvršimo pritisak na DPS i da se raspišu novi parlamentarni izbori”, jasan je Abazović.

Nije mu jasno, kaže, zašto se DPS toga plaši.

“Ako znaju koliko su jaki, neka se raspišu novi izbori, pa neka dokažu svoju snagu”, poručio im je lider URA.

Osvrnuo se kratko i na to što je DF nedavno prekinuo bojkot Skupštine. Kaže da su tu debelo pogriješili.

“Žao mi je što je DF, pa makar i privremeno, prekinuo bojkot parlamenta, koji su baš oni nazvali Sinđelićevim. DF je time narušio temeljno zajdništvo koje smo imali. Razumijem da oni trpe najveću presiju od strane sistema, ali nisu trebali, pa ih pozivam da “napuste taj povratak”, jer nismo još izvršili pritisak na DPS do kraja”, jasan je Abazović.

Priča o predsjedničkim izborima biće nastavljena nakon lokalnih 26.novembra.

Kako CdM nezvanično saznaje iz građanske opozicije, nakon rezultata koje stranke ostvare na lokalnim izborima, praviće se preraspodjela snage i voditi konkretniji pregovori o mogućem zajedničkom kandidatu, više njih, ili eventualnom bojkotu.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com