DEJAN ŠEKULARAC DOŠAO IZ PODGORICE DA SE PREDA - Volim Podgoricu

DEJAN ŠEKULARAC DOŠAO IZ PODGORICE DA SE PREDA

Bje­lo­po­ljac De­jan Še­ku­la­rac, je­dan od naj­bli­žih sa­rad­ni­ka plje­valj­skog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća, pre­dao se ju­če be­o­grad­skoj po­li­ci­ji. 

Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Še­ku­la­rac je ju­če pri­ve­den na be­o­grad­skom aero­dro­mu „Ni­ko­la Te­sla”, gdje je do­pu­to­vao iz Pod­go­ri­ce. Na­kon to­ga su nad­le­žni pro­vje­ri­li nje­gov iden­ti­tet, na­kon če­ga je pro­ce­su­i­ran.

Sum­nja se da je Še­ku­la­rac ko­ri­stio la­žna do­ku­men­ta dok je bio u bjek­stvu.

Iz Tu­ži­la­štva za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Sr­bi­je ta­mo­šnjim me­di­ji­ma je sa­op­šte­no da se Še­ku­la­rac ni­je na­šao u op­tu­žni­ci pro­tiv Ša­ri­će­ve gru­pe po­što je pro­tiv nje­ga pre­ki­nu­ta is­tra­ga. Tu­ži­la­štvo je sa­op­šti­lo da će ini­ci­ra­ti na­sta­vak te is­tra­ge.

Su­di­ja za is­tra­ge ra­ni­je je do­nio od­lu­ku o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Še­ku­lar­cu, ko­ji je ta­da bio ne­do­stu­pan is­tra­žnim or­ga­ni­ma. Ka­ko pi­še „Blic”, taj Ša­ri­ćev sa­rad­nik će pr­vo bi­ti sa­slu­šan kod su­di­je za pret­hod­ni po­stu­pak Spe­ci­jal­nog su­da jer je pro­tiv nje­ga po­kre­nu­ta is­tra­ga po sta­rom Za­ko­nu o kri­vič­nom po­stup­ku, od­no­sno pri­je tu­ži­lač­ke is­tra­ge.

Su­di­ja za pret­hod­ni po­stu­pak će od­lu­či­ti o na­stav­ku is­tra­ge i o even­tu­al­nom od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Še­ku­lar­cu.

In­ter­pol Sr­bi­je tra­gao je za Še­ku­lar­cem zbog sum­nje da je u sa­rad­nji sa Dar­kom Ša­ri­ćem šver­co­vao ve­li­ke ko­li­či­ne nar­ko­ti­ka iz Ju­žne Ame­ri­ke. On se pri­je dvi­je go­di­ne pre­dao cr­no­gor­skoj po­li­ci­ji, ali su dr­žav­ni or­ga­ni Cr­ne Go­re od­bi­li da ga iz­ru­če Sr­bi­ji.

Za Še­ku­lar­cem je po­tjer­ni­cu ras­pi­sao In­ter­pol Ar­gen­ti­ne, ko­ji ga po­tra­žu­je ra­di iz­dr­ža­va­nja za­tvor­ske ka­zne zbog po­ku­ša­ja šver­ca nar­ko­ti­ka.

Še­ku­la­rac je zva­nič­no u bjek­stvu od ok­to­bra 2010. go­di­ne, da­kle sa­mo ne­ko­li­ko da­na pri­je ne­go što je Cr­na Go­ra pot­pi­sa­la spo­ra­zum o iz­ru­če­nji­ma sa Sr­bi­jom.

On je bio uhap­šen 5. fe­bru­a­ra 2010. go­di­ne na osno­vu In­ter­po­lo­ve po­tjer­ni­ce Sr­bi­je, za­jed­no sa Go­ra­nom So­ko­vi­ćem, zbog sum­nje da su kao čla­no­vi Ša­ri­će­vog nar­ko-kla­na uče­stvo­va­li u šver­cu 2,7 to­na ko­ka­i­na iz Uru­gva­ja. 

Tu­ži­la­štvo Sr­bi­je ga je sum­nji­či­lo da je bio za­du­žen za or­ga­ni­zo­va­nje i kon­tro­lu pre­vo­za nar­ko­ti­ka. So­ko­vić se te­re­tio da je za­jed­no sa Ša­ri­ćem je­dan od glav­nih vo­đa nar­ko-kar­te­la ko­ji je raz­vio ja­ke ogran­ke u Cr­noj Go­ri i Sr­bi­ji.

Me­đu­tim, sa­mo ne­ko­li­ko da­na ka­sni­je, Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci obo­ji­cu je pu­stio na slo­bo­du po na­lo­gu Vr­hov­nog tu­ži­la­štva Cr­ne Go­re jer je Spe­ci­jal­ni sud u Sr­bi­ji od­bio da do­sta­vi do­ka­ze pro­tiv njih dvo­ji­ce.

Na­kon iz­la­ska iz za­tvo­ra, i Še­ku­la­rac i So­ko­vić su ne­sta­li.

Še­ku­la­rac je u is­tra­zi ozna­čen kao oso­ba ko­ja je to­kom 2009. na te­ri­to­ri­ji Bra­zi­la, Ar­gen­ti­ne i Uru­gva­ja uče­stvo­va­la u ku­po­vi­ni 2,1 to­ne ko­ka­i­na. Pre­ma sum­nja­ma is­tra­ži­te­lja, nje­gov za­da­tak bio je i da iz­najm­lju­je sta­no­ve za skla­di­šte­nje dro­ge. Sa osta­lim pri­pad­ni­ci­ma kla­na, nar­ko­ti­ke je pa­ko­vao u ma­nje pa­ke­te, a za­tim su ih uto­va­ri­li na jah­tu „Ma­ui”, gde je to­kom po­li­cij­ske ak­ci­je „Bal­kan­ski rat­nik” ta dro­ga i ot­kri­ve­na.

Se­ri­ja pre­da­ja sa­rad­ni­ka nar­ko-bo­sa

Še­ku­la­rac je tre­ći Ša­ri­ćev sa­rad­nik ko­ji se pre­dao u po­sled­njih ne­ko­li­ko da­na. Se­ri­ja do­bro­volj­nih pre­da­ja okri­vlje­nih za sa­rad­nju sa Ša­ri­ćem u šver­cu nar­ko­ti­ka po­če­la je 7. no­vem­bra, ka­da se pre­dao Ne­boj­ša Sre­te­no­vić, ko­jem je su­đe­no u od­su­stvu, a pr­vom uki­nu­tom pre­su­dom bio je osu­đen na 11 go­di­na za­tvo­ra.

Pro­šle ne­de­lje pre­dao se i Pe­tar Ob­ra­do­vić, ko­me je ta­ko­đe su­đe­no u od­su­stvu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com