DEMOKRATE PRED IZBORE U TUZIMA: Nema napretka ako ne pomognemo najugroženijima - Volim Podgoricu

DEMOKRATE PRED IZBORE U TUZIMA: Nema napretka ako ne pomognemo najugroženijima

Štjefan Camaj, nosilac liste Demokrata na izborima u Tuzima saopštio je da dosadašnji efekti vršenja vlasti “DPS Organizovane kriminalne grupe posebno su bili štetni po socijalno ugrožene kategorije stanovništa”.

“Umjesto da se donese i sprovodi strategija koja ima za cilj povećanje nivoa životnog standarda, svake godine se uvećava broj socijalno ugroženog stanovnika. Nedovoljna podrška ovoj kategoriji građana  naročito je izražena u Tuzima. Treba posebno napomenuti i ukidanje naknada majkama sa troje i više djece, što je direktno udarilo na budžet i ugrozilo egzistenciju višečlanim porodicama. Samo je ovo dovoljan razlog da ni jedna majka iz Tuzi, Malesije i Crne Gore nikada više ne da svoj glas onima koji su učinili sve da uskrate prava, otmu ono što im pripada i ugroze njihovu egzistenciju”, navodi Camaj.

On dodaje da će Demokratska Crna Gora će posebno biti fokusirana na socijalno najranjivije kategorije stanovništva u Tuzima.

“Povećaćemo iznos budžetskih sredstava za socijalna davanja. Uspostavićemo pravedan odnos između organa opštine i onih kojima je pomoć potrebna, na način da socijalna pomoć pripadne onima kojima je zaista neophodna. Uradićemo Program solidarnosti koji će imati za cilj pomoć najranjivijim kategorijama stanovništva: lica u stanju socijalne potrebe, osobe sa invaliditetom, samohrane majke, penzioneri sa najnižim primanjima, majke kojima je ukinuto pravo na naknade, sugrađani koji su završili radni vijek, a žive u nemaštini i oskudici najnižih sredstava za život. Demokrate vide socijalna davanja kao ulaganja u ljude, a ne kao izdatak. U tom cilju obezbijedićemo: naknade za rođenje djeteta, besplatne udžbenike za sve osnovce, stipendiranje učenika i studenata, stvaranje olakšica za rješavanje stambenih pitanja mladih bračnih parova i pružanje pomoći pri njihovom zaposlenju.”

Camaj navodi i da nema napretka ako ne pomognemo socijalno najugroženijim kategorijama stanovništa.

“Naša je dužnost da pružimo snažnu podršku onima koji su na svojoj koži osjetili svu štetnost DPS politike, kojima je ta politika narušila egzistenciju i dovela ih rub opstanka. Ne priliči bogatim Tuzima da imaju ovoliki broj siromašnih porodica i nećemo se zaustaviti dok svakoj porodici u Tuzima ne pružimo podršku sa kojom će imati priliku da sebi obezbjede pristojan život. Život građanina 21. vijeka. Demokrate drže riječ i to su pokazale svojim djelima. Pozivam vas da odlučno i hrabro zaustavimo dalje propadanje naše opštine i da zajedno na zdravim osnovama, pošteno i čistih ruku gradimo bolju budućnost. Pozitivne efekte programa Demokratske Crne Gore osjetiće svi građani Tuzi, bez bilo kakve iskriminacije ili favorizacije, kako to čini odlazeća vlast.”

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com