Đukanović uvjeren da će samostalna opština Tuzi biti uspješna priča - Volim Podgoricu

Đukanović uvjeren da će samostalna opština Tuzi biti uspješna priča

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je gostujući na TV Boin da su građani Malesije zaslužili opštinu, te da je uvjeren da je to uspješna priča koja će biti realizovana u jesen sljedeće godine.

“Mnogi kritičari su nas sumnjičili pred građane Malesije imamo li povjerenja u ovdašnje građane da im prenesemo u nadležnost funkcionisanje punopravne opštine u Tuzima. Riječ je o dnevno-političkoj opozicionoj manipulaciji. Mi nemamo nikakvu rezervu prema građanima ovog kraja, jer na svim iskušenjima sa kojima se suočila Crna Gora oni su bili pouzdan branič crnogorskih interesa”, kazao je Đukanović.

Važno je, kaže, da građani moraju znati da svaka opština mora biti ekonomski održiva.

“Mislim da su građani Malesije dobro promislili i da su ubijeđeni da imaju i ekonomsku i finansijsku potporu i ljudskog kapaciteta da mogu upravljati tom opštinom. Zakon je donešen i on se mora primijeniti. Jedino ko može dovesti u pitanje funkcionisanje zakona je Skupština. Za ovaj zakon nema nikakve potrebe da se dovodi u pitanje. Uvjeren sam da će samostalna opština Tuzi biti uspješna priča”, uvjerava lider DPS-a.

Još uvjek postoji opasnost da se ugrozi državni subjektivitet Crne Gore

Đukanović ističe da u Crnoj Gori još uvjek postoji opasnost da se ugrozi državni subjektivitet i evropski i evroatlanski put države.

Milo Đukanović

“Još uvjek postoje opasnosti, a te opasnosti generiše zaostalost i podijeljenost crnogorskog društva. Podjele u crnogorskom društvu nijesu vezano za referendum, već su istorijski dublje. One se ostraste kad se nađemo pred važnim pitanjima. Tako su se ostrastile kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, ušla u NATO ili priznala Kosovo. Ipak mislim da smo na dobrom putu. Temelj svega je sačuvani mir 90-ih godin”, naveo je Đukanović.

Bivši premijer tvrdi da pojedine grupacije iz sebičnih razloga žele da zaustave crnogorski put.

“Moramo biti oprezni na ove primitivne ideje. A to ćemo moći učiniti time što ćemo ekonomski razvijati”,  istakao je Đukanović.

Jasno poručuje-ukoliko bi opozicija došla na vlast, sva dostignuća Crne Gore bila bi poništena.

“Ako vam parlamentarne partije u Crnoj Gori poručuju da, ako one dođu na vlast, da će poništiti odluku o pristupanju Crne Gore NATO-u, odluku o priznaju Kosova, ili preispitati crnogorsku nezavisnost, jasno nam je da je retrogadna politika još uvjek prisutna na crnogorskoj političkoj sceni. To sve nas dodatno stimuliše da odbranimo tekovine Crne Gore”, poručuje Đukanović.

Priznanje Kosova nije bilo nepromišljeno

Motivi da donese odluku da prizna nezavisnost Kosova, kaže lider DPS-a, nijesu bili politički.

“Naše priznanje Kosova nije bilo nepromišljeno, ni dnevno-političko”, jasan je Đukanović.

Govoreći o demarkaciji granice Crne Gore i Kosova, Đukanović kaže da je Kosovo na potezu.

“Na njima je da iznađu rješenje. Adresa za rješavanje toga problema je u Prištini. Čekamo da oni povuku poteze. Nećemo ništa činiti da im otežamo to”, kazao je Đukanović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com