DPS: Adžić je samo ostrašćeni političar, a ne istoričar - Volim Podgoricu

DPS: Adžić je samo ostrašćeni političar, a ne istoričar

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je Novak Adžić “ostrašćeni političar, a ne istoričar.”

Oni su reagovali na današnje saopštenje u kojem Novak Adžić navodi da je “kameleon postojaniji od DPS-a”.

“Što se političar Novak Adžić više upinje da dokaže da je u pravu, to svakom rečenicom do kraja uništava istoričara Novaka Adžića. Jer jedno sa drugim, ostrašćeni političar i ozbiljan istoričar, nikako ne idu. To ne može prikriti ni obimna knjiga, a kamoli kilometarsko političko saopštenje, prepuno istorijskih falsifikata. Da je ozbiljan istoričar, a ne samo političar ostrašćen nedavnom smjenom sa funkcije u Vladi Crne Gore, Adžić se ne bi oslanjao na „Dan“ kao izvor informacija, već bi tražio neuporedivo tačnije i relevantnije izvore i podatke, npr. Centralnu narodnu biblioteku ili Državni arhiv Crne Gore. Tamo bi otkrio da stih „Crnom Gorom teče Zeta, uskoro će i Neretva“ nikada nije izgovorio ne samo Milo Đukanović, već niko od političara DPS-a. Riječ je zapravo o naslovnoj strani nekadašnjih „Nikšićkih novina“ sa početka 90-ih godina. Mada smo ljubazno u direktnoj komunikaciji zamolili i novinara „Dana“ koji je to pokušao da spočita Đukanoviću da nam dostavi bilo kakav dokaz da je predsjednik DPS to bilo kada rekao, odgovor nijesmo dobili. Sada molimo i Adžića da nam dostavi bilo kakav tonski, video i novinski zapis o tome. I takva je otprilike svaka Adžićeva tvrdnja u ovom i svakom drugom njegovom ostrašćenom političkom saopštenju – neutemeljena, falsifikovana i nerelevantna”, saopšteno je iz DPS-a.

U saopštenju DPS navodi da razumiju da je “političara Adžića iziritiralo to što smo ga, nakon njegove kolumne u „Vijestima“ podsjetili šta je govorio o predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.”

“Razumijemo da je političara Adžića iziritiralo to što smo ga, nakon njegove kolumne u „Vijestima“ podsjetili šta je govorio o predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću 04. aprila 2014. godine, u ne tako davnoj istoriji. Radi istine i istorijske nauke, još jednom ga podsjećamo na njegove riječi: „Vi ste istorijska ličnost koliko ste dali nemjerljiv doprinos obnovi crnogorske države…”, „… podržavajući Vas i Vašu istorijsku zaslugu…“, „…Uvaženi gospodine premijeru, znajući koliko ja imam pozitivno misljenje o Vama i Vašoj istorijskoj ulozi…“. Napominjemo da o ovome postoji tonski zapis sa sastanka tadašnjeg premijera Đukanovića sa 25 crnogorskih intelektualaca, među kojima je bio i Novak Adžić, kao sasvim relevantan izvor za neke buduće istoričare, koji će se baviti političkim beščašćem. Osim toga, da podsjetimo Adžića i na neke rečenice njegovog predsjednika partije Ranka Krivokapića: „Milo Đukanović predstavlja visoko stablo u istorijskoj šumi Crne Gore“,  „Povratak Mila Đukanovića na poziciju premijera je nešto najbolje što se Crnoj Gori moglo dogoditi u aktuelnom teškom ekonomskom momentu”, “Nije lako biti najprvi, nije lako voditi, a ovu koaliciju vodi lider Milo Đukanović koji omogućuje da “Naprijed Crna Goro” bude stalno i sigurno”, “Milo je svake godine bolji”… Kako su u međuvremenu, od ovolikog veličanja Đukanovićevog lika i djela u kakvo su se veoma rijetko upuštali čak i kadrovi DPS-a,  i Adžić i Krivokapić prispjeli da potvrde najveći strah istoričara Adžića izrečen u stavu: „Takođe sam mišljenja, uvaženi gospodine premijeru, da se Crna Gora ne može sačuvati ako se pravi pakt sa crnim đavolom, odnosno sa onima koji su od starta negatori crnogorske nacije, koji se nikad neće promijeniti“, to je pitanje za njih dvojicu. Čini se da je ipak riječ isključivo o političkoj ostrašćenosti, nesagledivoj sujeti i sitnom politikantstvu. To sebi ne bi dozvolio ni neko ko se istorijom bavi iz hobija, a kamoli neko ko pretenduje na ozbiljnu titulu naučnika”, saopšteno je iz DPS-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com