UHAPŠENI PODGORIČANI - Volim Podgoricu

UHAPŠENI PODGORIČANI

U Podgorici i Baru rasvijetljena su krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i prevara.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u dvije odvojene aktivnosti procesuirali tri lica za dva krivična djela. Protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju dok su dva lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo prevara.

Naime, službenici Odsjeka su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.L. (53) iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je kao odgovorno lice u privrednom društvu d.o.o. Sato Podgorica, hotel “Sato” u Sutomoru, a zaposlen na poslovima administrativnog radnika, u vremenskom periodu od 7. oktobra do 18. oktobra 2017.godine, u više navrata a u različitim vremenskim periodima, u kontinuitetu i produženom trajanju prisvajao novčana sredstva i na taj način prozrokovao neobjektivan i nedokumentovan manjak”, saopšteno je iz Uprave policije.

S.I, kako se sumnja, nije naplaćene iznose novca od gostiju hotela uplaćivao kao pazar na pripadajući žiro račun matičnog preduzeća, već je pazare zadržavao za sebe, i na taj način prouzrokovao štetu hotelu “Sato” u iznosu od 6.837 eura, a sebi, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, pribavio protivpravnu imovnsku korist.

Nadalje, službenici Odsjeka su, postupajući po više prijava podnijetih protiv nepoznatih počinilaca krivičnih djela prevara, počinjenjih u periodu od 02.10.2017. godine do 05.10.2017. godine, preuzeli niz mjere i radnji i tom prilikom identifikovali i lišili slobode N.R. i Z.P ,oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.

“Oni su, kako se sumnja, falsifikovane virmane, sa falsifikovanim pečatima i potpisima odgovornih lica u preduzećima “Monte Line Travel” iz Budve i “Belavista Trend Montenegro” iz Herceg Novog, realizovali kod ” Addiko” banke u Podgorici, a zatim kod preduzeća “On Line Company”, “Conect Mobile” i “Tehnomax” iz Podgorice. Oni su tom prilikom preuzimali mobilne telefone i drugu robu. Kako se sumnja, N.R. i Z.P. su na ovaj način pričinili štetu pravnim licima “Monte Line Travel” i “Belavista Trend” u ukupnom iznosu od 6.321 eura, ostvarujući za sebe protivrpavnu imovinsku korist”, saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.R. i Z.P. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com