Za put u Golubovcima 450.000 eura - Volim Podgoricu

Za put u Golubovcima 450.000 eura

U prvoj fazi radova na rekonstrukciji putnog pravca Golubovci – Mataguži biće izrađeno oko 560 m puta, ukupne vrijednosti oko 450.000 eura. Ovo je jedan od ključnih projekata ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području opštine Golubovci obzirom da se radi o najvažnijoj lokalnoj saobraćajnici koja ima regionalni značaj. Izvođač radova je preduzeće „Tehno-put“, dok će radove na postavljanju sekundarne vodovodne mreže izvesti preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ doo Podgorica. Rekonstruisana saobraćajnica imaće dvije kolovozne trake širine po 3,25m, obostrane trotoare širine 2 m, javnu rasvjetu i atmosfersku kanalizaciju.

Vrijednost tehničke dokumentacije za prvi dio saobraćajnice (od JU OŠ „Milan Vukotić“ do stadiona „Trešnjica) iznosila je oko 20.000 eura, dok je u toku izrada projekta za drugi dio saobraćajnice od stadiona „Trešnjica“ do Tuza čija je vrijednost oko 45.000 eura. Uz drugi dio saobraćajnice biće projektovana i biciklistička staza.

Za riješavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi saobraćajnice koja se rekonstruiše, do sada je utrošeno oko 60.000,00€, dok će uskoro početi postupak kod Uprave za imovinu i za drugio dio trase (do stadiona „Trešnjica“).

U narednoj godini, pored sredstava za riješavanja imovinsko-pravnih odnosa, planirana su sredstva i za nastavak izgradnje u iznosu od 400.000 eura.

2 komentara

  1. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice procedures and we are looking to trade strategies with others, why not shoot me an e-mail if interested.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com