Žarku Lauševiću nagrada za životno djelo - Volim Podgoricu

Žarku Lauševiću nagrada za životno djelo

Filmski festival u Mostaru otvoren je sinoć premijerom filma “Žaba”, a dodijeljene su i nagrade za životno djelo hrvatskom reditelju Antunu Vrdoljaku i srpskom glumcu Žarku Lauševiću.

Sedmodnevnu manifestaciju otvorio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je rekao da je festival filmske glume izrastao u važnu manifestaciju koja je prepoznata u regionalnim i evropskim okvirima, prenijela je agencija Hina.

U takmičarskom dijelu biće prikazano devet filmova među kojima će stručni žiri birati najbolje muške, ženske i sporedne uloge, kao i najboljeg debitanta.

U takmičarskom programu biće prikazan i crnogorski dugometražni igrani film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” u subotu 18. novembra sa početkom u 20:00 sati u velikoj dvorani HKD Kosača.

U međunarodnom dijelu programa “Između rijeka” (Between the rivers) biće prikazana filmska ostvarenja iz Evrope, a u drugoj sekciji ostvarenja iz regiona dok će se u programu “Hej studenti!”, publici predstaviti studenti regionalnih glumačkih i dramskih fakulteta i akademija.

Režiser Zoran Marković Zonjo će u ponedjeljak 20. novembra održati predavanje studentima glume sa temom “Odnos režisera i glumca”.

(CDM(DNevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com