Ćeman: Samo u ovoj godini, 12 članova DPS uhljebljeno na teret budžeta Petnjice - Volim Podgoricu

Ćeman: Samo u ovoj godini, 12 članova DPS uhljebljeno na teret budžeta Petnjice

Neefikasno postupanje organa lokalne samouprave i neefikasni mehanizmi odgovornosti i proces rada samo su jedni od problema Opštine Petnjica, saopštio je danas Albin Ćeman, kandidat Demokratske Crne Gore za predsjednika Opštine Petnjica.

“Uz sve to ogromno je opterećenje partijskim zapošljavanjem jer je samo u ovoj godini 12 članova vladajuće DPS po principu partijske knjižice, a ne znanja, stručnosti i sposobnosti uhljebljeno na teret skromnog lokalnog budžeta. To dovodi do negativne selekcije kadra koja dalje urušava sliku o javnom sektoru u očima građana. Funkcionalnost opštinske administracije je na niskom nivou, što uzrokuje velike troškove za građane i privredu”, istakao je Ćeman.

On je dodao da će Demokratska Crna Gora javnu upravu oblikovati prema principima evropskog modela uprave.

“U tom smislu, upravne strukture, postupci i upravna kultura počivaće na principima evropskog upravnog prostora. Demokrate se zalažu za uvođenje uslužno-orijentisanog koncepta rada u lokalnu upravu. Građanin treba da bude kontrolor i pokretač rada lokalne uprave. Demokrate će obezbjediti stručnu i profesionalnu lokalnu upravu , koja će snositi odgovornost za sprovođenje propisa i ostvraivanje rezultata u radu. Takav sistem će obezbijediti zakonite javne konkurse i motivisati pošten i stručan kadar da se angažuje u lokalnom javnom sektoru. Stvaraćemo uslove za postepeno uvođenje modela elektronske opštine, zasnovanog na evropskim principima i primjeni moderne informacione tehnologije. Takođe ćemo se zalagati za formiranje efikasnih opštinskih i mjesnih administrativnih uslužnih centara koji će biti u službi građana i djelovati u odnosu na njihovu inicijativu. Znanje i sposobnost biće osnovni kriterijumi zapošljevanja, a ne partijska knjižica. Zalagaćemo se za potpunu i dosljednu depolitizaciju, departizaciju i profesionalizaciju lokalne uprave i javnih službi”, kazao je Ćeman.

Kandidat Demokrata ističe da je dosta bilo zloupotreba državnih i lokalnih resursa, partijskog zapošljavanja i udomljavanja na teret novca svih građana.

“Već od 26.novembra zaustavićemo one koji su unazadili našu opštinu i učinili da se iz nje odlazi, one koji su osiromašili naše građane, one koji su gradili samo za sebe i svoje. Siti su Bihorci njihovih obećanja i prevara, ovoga puta sam ubjeđen da će masovno stati uz ljude čistih ruku i svijetla obraza. Ljude koji će raditi u interesu svih građana, samo za platu i ni centa mimo plate, koji će snositi odgovornost za svaki preduzeti korak i koji će moći pogledati građane Petnjice u oči. Zato drage Petnjičanke i Petnjičani pozivam vas da hrabro i dostojanstveno izađemo na birališta i punog srca i hrabro kako to priliči Bihorcima zaokružimo broj 6, Demokratsku Crnu Goru”, zaključio je Ćeman.

Vijesti

1 komentar

  1. There are extremely a great deal of details this way to think about. Which is a excellent denote raise up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions including the one you raise up the spot that the most significant thing might be in honest very good faith. I don?t know if best practices have emerged about things like that, but Almost certainly that your particular job is clearly recognized as a reasonable game. Both little ones notice the impact of a moment’s pleasure, through out their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com