ČUDO OD DJETETA: Mala Mia (4) progovorila na perfektnom engleskom, govori ga jednako kao srpski (VIDEO) - Volim Podgoricu

ČUDO OD DJETETA: Mala Mia (4) progovorila na perfektnom engleskom, govori ga jednako kao srpski (VIDEO)

Profesori i poznavatelji engleskog jezika tvrde da Mia tečno govori i da ima znanje kao prosječan srednjoškolac

Gledajući crtane filmove, Mia Petijević (4) iz Trebinja, naučila je engleski jezik toliko dobro da ga danas govori gotovo jednako dobro kao i maternji. 

Profesori engleskog jezika iz Edukativnog centra, koji Mia odnedavno pohađa kažu da djevojčica engleski govori tečno kao da je odrasla u SAD, te da je nesumnjivo reč o velikom talentu, prenosi RTRS.

Možda ništa ne bi bilo čudno da Mia raste u dvojezičnoj sredini ili da u se njenoj kući aktivno govori ovaj jezik, no sve što zna naučila je sama i to gledajući crtiće, a njeno nesvakidašnje umjeće i porodica je otkrila sasvim slučajno.

Profesori i poznavatelji engleskog jezika tvrde da Mia tečno govori i da ima znanje kao prosječan srednjoškolac. Događa joj se da u svakodnevnoj komunikaciji sa roditeljima umjesto srpskih koristi engleske riječi.

O crtaćima, omiljenim lutkama i igrama razgovara i sa dedom Milanom iz Kanade. On kaže da Mia mnogo bolje govori engleski, nego što on govori srpski jezik i da se po izgovoru i akcentu ne bi razlikovala od svojih vršnjaka u Kanadi.

Ova četvrogodišnjakinja brzo usvaja nove riječi i bez greške ih primjenjuje u konverzaciji. Kako bi znanje usavršila odnedavno pohađa kurs engleskog jezika. Najmlađi je, ali i najbolji polaznik, kažu u školici stranih jezika.

Mia je najbolji dokaz da se kroz igru i gledajući crtane filmove može naučiti mnogo. Možda će jednog dana biti profesor engleskog jezika, a ako i ne, sasvim je sigurno da već sada bez problema može razgovarati sa vršnjacima iz cijelog svijeta.

Pogledajte video:

Telegraf/Rtrs

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com