OSNIVA NOVU STRANKU: Milačić se razilazi sa Frontom? - Volim Podgoricu

OSNIVA NOVU STRANKU: Milačić se razilazi sa Frontom?

Lider pokreta “Otpor beznađu” Marko Milačić osniva novu stranku i sprema intenzivnu terensku kampanju, potvrđeno je listu Dan.

Milačić se tako rastaje sa Demokratskim frontom, čiji je poslanički kandidat, kao nestranačka ličnost, bio na izborima u oktobru 2016.godine.

Po saznanjima “Dana”, Milačić još nije donio odluku o mogućoj kandidaturi za predsjednika države iduće godine, ali je izvjesno da se formira nova stranka.

Sam Milačić juče nije bio dostupan za komentar, jer je trenutno u Švajcarskoj. Mogućnost formiranja nove stranke Milačić je najavio prije nekoliko dana u autorskom tekstu objavljenom u “Danu”.

“Vrijeme je za novu, opozicionu eru modernog patriotizma. Odnosi sa Srbijom, kao i odnosi sa Rusijom, moraju biti postavljeni na nove temelje modernosti. Ne bezličnog mondijalizma, već zdrave modernosti. Savremeni patriotizam je otvoren i dvojak; osim nacionalnog identiteta i borbe za njegovo očuvanje, on mora istovremeno da govori i sa pozicija univerzalnih, kosmopolitskih vrijednosti, logikom nijesam za najbliže odnose sa Srbijom samo jer sam Crnogorac ili Srbin, već jer sam za miran i prosperitetan region”, napisao je tada Milačić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com