SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge - Volim Podgoricu

SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge

Specijalno državno tužilaštvo u prvih šest mjeseci ove godine donijelo je naredbe o sprovođenju istrage protiv 96 lica, od čega 44 protiv učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala, 47 protiv učinilaca krivičnih djela visoke korupcije i pet za pranje novca, piše Dan.

Prema podacima iz izvještaja tužilaštva, najviše prijava, čak 30, podneseno je protiv lica zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.

Protiv 11 osoba pokrenuta je istraga zbog krivičnih djela teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Troje se sumnjiči zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv 12 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, od kojih protiv osam lica i zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Za zloupotrebu ovlašćenja u privredi sumnjiči se sedam osoba, a protiv 28 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Zbog pranja novca sumnjiči se pet osoba.

U prvoj polovini godine Specijalno državno tužilaštvo je optužilo 56 izvršilaca krivičnih djela. Uz neriješenih 56 optuženja iz ranijih godina, u izvjenggajnom periodu je kod suda bilo optuženja protiv ukupno 112 lica. U odnosu na isti period 2016. godine, kada je bilo 89 optuženja, zabilježen je rast optuženja od 25,84 odsto.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com