Početna » NOVOSTI » Društvo » SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge

SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge

Specijalno državno tužilaštvo u prvih šest mjeseci ove godine donijelo je naredbe o sprovođenju istrage protiv 96 lica, od čega 44 protiv učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala, 47 protiv učinilaca krivičnih djela visoke korupcije i pet za pranje novca, piše Dan.

Prema podacima iz izvještaja tužilaštva, najviše prijava, čak 30, podneseno je protiv lica zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.

Protiv 11 osoba pokrenuta je istraga zbog krivičnih djela teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Troje se sumnjiči zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv 12 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, od kojih protiv osam lica i zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Za zloupotrebu ovlašćenja u privredi sumnjiči se sedam osoba, a protiv 28 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Zbog pranja novca sumnjiči se pet osoba.

U prvoj polovini godine Specijalno državno tužilaštvo je optužilo 56 izvršilaca krivičnih djela. Uz neriješenih 56 optuženja iz ranijih godina, u izvjenggajnom periodu je kod suda bilo optuženja protiv ukupno 112 lica. U odnosu na isti period 2016. godine, kada je bilo 89 optuženja, zabilježen je rast optuženja od 25,84 odsto.

Check Also

U Njemačkoj uhap­šeni Crnogorac, Srbin i Al­ba­nac, šver­covali marihuanu!

Dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re (34), Srbije (34) i Al­banije, či­ji iden­ti­tet ni­je sa­op­šten, uhap­šeni su u ...

Racija u kući NBA zvijezde zbog droge

Majka bivše NBA zvijezde Krisa Boša bila je jedna od ispitanih tokom racije policije u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *