Početna » NOVOSTI » Društvo » SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge

SDT pokrenulo istrage protiv 96 osoba, najviše osumnjičenih za šverc droge

Specijalno državno tužilaštvo u prvih šest mjeseci ove godine donijelo je naredbe o sprovođenju istrage protiv 96 lica, od čega 44 protiv učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala, 47 protiv učinilaca krivičnih djela visoke korupcije i pet za pranje novca, piše Dan.

Prema podacima iz izvještaja tužilaštva, najviše prijava, čak 30, podneseno je protiv lica zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.

Protiv 11 osoba pokrenuta je istraga zbog krivičnih djela teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Troje se sumnjiči zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv 12 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, od kojih protiv osam lica i zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Za zloupotrebu ovlašćenja u privredi sumnjiči se sedam osoba, a protiv 28 lica istraga se vodi zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Zbog pranja novca sumnjiči se pet osoba.

U prvoj polovini godine Specijalno državno tužilaštvo je optužilo 56 izvršilaca krivičnih djela. Uz neriješenih 56 optuženja iz ranijih godina, u izvjenggajnom periodu je kod suda bilo optuženja protiv ukupno 112 lica. U odnosu na isti period 2016. godine, kada je bilo 89 optuženja, zabilježen je rast optuženja od 25,84 odsto.

Check Also

Zaplijena droge, bez otkrivanja švercera nije uspjeh policije

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

SDT dvije godine vaga o pola miliona eura

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *