Home / NOVOSTI / Društvo / Sofija ima četiri godine i rijetko oboljenje mozga, treba joj pomoć humanih ljudi

Sofija ima četiri godine i rijetko oboljenje mozga, treba joj pomoć humanih ljudi

Sofija Šušić, četvorogodišnja je djevojčica iz Nikšića boluje od veoma rijetkog oboljenja mozga, zbog čega njeni roditelji skupljaju novac za liječenje u Novom Sadu i Turskoj koje će koštati oko 39 hiljada eura.

Za nepunu sedmicu preko fondacije Budi human prikupljena je skoro polovina novca.

Sofija je rođena kao zdrava beba, ali je rutinski kontrolni pregled ubrzo otkrio tešku bolest Lisencefaliju, zbog koje ne može da govori, sjedi ili hoda.

“Osamdeset odsto strukture njenog mozga je loše zbog čega dolazi do čestih epi-napada, dječije epilepsije, usporenog razvoja…”, istakao je njen otac Sveto Šušić.

Sofijina majka Vesna je istakla da su posljednje četiri godine bile jako teške. “Jednostavno ne želim da odustanem. Teško je prihvatiti da joj neće biti bolje”, kazala je ona.

Upornost i vjera ni danas ne napuštaju Šušiće, kojima pomoć stiže sa svih strana. Fizikalne terapije na privatnoj klinici u Novom Sadu i presađivanje matičnih ćelija u Turskoj tračak su nade da će Sofija možda prohodati. Upravo je ta nada sjedinila brojne ljude koji žele da joj pomognu, pa je preko fondacije Budi human pokrenuta kampanja za prikupljanje novca.

“Ja sam pričao sa doktorima, niko nama ne garantuje da će ona da napravi neki ogroman pomak. Ali, mi vjerujemo kao roditelji i naša je dužnost da pokušamo da uradimo, pa da li će ona moći da sjedi ili prohoda pomoću presađivanja matičnih ćelija, uz vježbanje na Vukovom centru…Nadamo se nekom velikom uspjehu”, poručio je Sveto.

Vesna je naglasila da je teško da se pomiri s tim da Sofiji nešto fali.

“Toliko sam je željela, toliko sam željela da imamo još jedno dijete i toliko sam bila srećna…Ne mogu da se pomirim s tim da njoj nešto fali. Želim da joj pomognem, kako mi ni sjutra ne bi bilo žao jer nijesam sve učinila za nju što sam trebala da učinim. Ne znam šta će da bude, ali vjerujem u Boga i nadam se da će joj biti bolje. Pa neka je naučim da sjedi – ja sam presrećna”, rekla je ona.

Crnogorski zdravstveni fond Šušićima je omogućio liječenje u Igalu, ali je porodica svojevoljno odlučila da pomoć potraži na privatnim klinikama van zemlje.

Svi koji žele da pomognu, mogu donirati jedan euro SMS porukom “14” na broj 14534.

RTCG

Check Also

PUCNJAVA: Teško ranjen muškarac

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *