Srpska BIA odavno znala sve o sastancima Sinđelića i Edija? - Volim Podgoricu

Srpska BIA odavno znala sve o sastancima Sinđelića i Edija?

Agenti srpske tajne službe odavno su znali sve o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, jer ih je mjesecima prije navodno zakazane terorističke akcije u Podgorici o tome uredno obavještavao aktuelni saradnik crnogorskog tužilaštva Saša Sinđelić, pišu “Vijesti”.

Sinđelić je to priznao u podgoričkom Višem sudu 2. novembra 2016. godine, kada je pred sudijom Miroslavom Bašovićem saslušan u svojstvu osumnjičenog u predmetu pokušaja terorizma u Podgorici.

Njegova tadašnja izjava, u koju su “Vijesti” imale uvid, umnogome se razlikuje od onih koje je kasnije tužiocu dao u svojstvu svjedoka saradnilca i onoga što danima izjavljuje na suđenju, pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše.

Sinđelić je tada rekao da se Edi (Eduard šišmakov) nalazio u Beogradu i da je zbog toga imao osjećaj da je u svakom trenutku pod njegovim nadzorom.

“Prije nekih pola godine, taj Edi mi šalje poruku i pita šta se to dešava u Crnoj Gori. I kaže da to neće moći da ide tako, da tu diktaturu narod treba da riješi… Edi je govorio nekim lošim ruskim jezikom i razumio sam da je on protivnik vlasti u Crnoj Gori… Ja tu poruku ni jesam shvatio kao prijetnju, ali sam je pokazao ljudima iz BIA (Bezbjednosno informativna agencija) i rekao sam da ako bude još takvih poruka, da ću ih obavijestiti, praveći se pred Edijem da je sve u redu”, ispričao je pred Bašovićem.

Iz dokumenta nije jasno kada je Sinđelić navodno obavijestio agente BIA o kontaktima sa šišmakovom kada je dobio poruku “prije pola godine” od saslušanja u novembru ili, kao što je “Vijestima” nezvanično rečeno u tužilaštvu, nakon što se navodno predao BIA iz straha za život poslije hapšenja optuženih u Podgorici 16. oktobra.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com