Advokatica oštetila budžet za 80.000 eura? - Volim Podgoricu

Advokatica oštetila budžet za 80.000 eura?

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivčnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, službenici Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.N. (60) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je u svojstvu odgovornog lica – advokata, tokom 2014, 2015 i 2016. godine, zloupotrijebila položaj i prekoračila granice ovlašćenja, podnoseći javnim izvršiteljima sa područja Opštine Pljevlja, uz upotrebu neistinitih isprava – falsifikovanih punomoćja stranaka, više  predloga za izvršenje presuda u kojima je izvršni dužnik država Crna Gora. Ovi predlozi za izvršenje presuda su prethodno već bili izvršeni kod drugog javnog izvršitelja ili kod Osnovnog suda u Pljevljima.

Ona je na ovaj način, sumnja se, po osnovu naplate dva ili više puta istog glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 75.768 eura, dok su troškovi izvršnog postupka iznosili 3.534 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 79.302 eura.

VOLIM PODGORICU

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com