AKCIJA POLICIJE: Oduzeti “BMW”, “Audi”, “Peugeot”, PIŠTOLJI, telefoni… - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Oduzeti “BMW”, “Audi”, “Peugeot”, PIŠTOLJI, telefoni…

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u sadejstvu sa Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, potvrde o prijemu i predaji novca, kao i druge stvari i predmeti.

Pretresima na području Kotora, koje su u koordinaciji  SKP-a izvršili službenici OB Kotor, CB Herceg Novi i  OB Tivat, pronađeno je i oduzeto:

– šest vozila, među kojima su i vozila visoke klase, marke “BMW”; “Audi”, “Peugeot”;

– 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera;

– pet lap top računara;

– dva pištolja, od kojih je jedan bez fabričkog broja odnosno fabrički broj je izbrušen;

– 50 komada detonatorskih kapisla;

– 2 veća kruga sporogorećeg štapina ukupne dužine oko 40 metara;

– 85 komada pištoljske i više komada  puščane municije različitih kalibara;

–  sprej – suzavac;

–  pancir;

– više potvrda o prijemu i predaji novca na iznose od 13.000 eura i 12.000 eura,

–  izjava o pozajmici novca na 20.000 eura

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Č. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultacijama sa nadležnim tužiocem.

Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Nadalje, u sklopu redovnih aktivnosti koje se svakodnevno preduzimaju u sklopu akcije „Boka“, 19.11.2017. godine u diskoteci „Rich Baby“ koja je u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Herceg Novog, izvršena je racija koju  je sprovedena od strane službenika CB Herceg Novi uz podršku službenika SAJ-a.  Tom prilikom su pronađena dva odbačena zamotuljka biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan nož.

U odnosu na pronađene predmete u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju eventualnog otkrivanja i procesuiranja izvršilaca.


Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u devet akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 143 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com