INTERVJU Dr Nežad Drešević: “Izgradićemo školu u Karabuškom polju” - Volim Podgoricu

INTERVJU Dr Nežad Drešević: “Izgradićemo školu u Karabuškom polju”

Lokalni izbori u Tuzima održaće se 26. novembra a portal “Volim Podgoricu” će u narednim danima objaviti intervjue sa nosiocima lista političkih partija koje učestvuju na izborima.

Dr Nežad Drešević, nosilac liste Bošnjačke stranke kaže za “Volim Podgoricu” da će prioritet ove partije, ukoliko bude dio lokalne vlasti biti gradnja škole u Karabuškom polju, bulevara Tuzi Podgorica, kao i da će Tuzi, kao saostalna opština, ostati “naslonjeni” na Glavni grad.

Kako ocjenjujete odluku lokalnog parlamenta u Tuzima da skrati mandat i da gradjani glasaju za novi saziv, svega nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora u Glavnom gradu?

Većinskom odlukom političkih partija u Skupštini Tuzi donijeta je odluka da se se skrati mandat ovom sazivu. Ako većina da saglasnost na takvu odluku, onda u tome ne vidim ništa sporno.

Vidite li skraćenje mandata kao, kako navode neke opozicione partije, „dupli glas“ za, navodni, spas vlasti u Podgorici, ili kao, kako su obrazložili predlagači, dobijanja vremena da se Tuzi pripreme za samostalno funkcionisanje kao opstine od septembra 2018. godine?

I do sada smo imali princip „duplog glasa“ . To nije ništa novo. Tuzima zaista treba temeljna priprema za samostalno funkcionisanje i dobijanje budućeg statusa opštine i trebalo bi to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.  

Kako ocjenjujete rad lokalne vlasti u Tuzima u protekle četiri godine?

Bošnjačka stranka je bila dio koalicione vlasti u predhodnom sazivu. Međutim, postojeća organizacija nije imala relevantnog uticaja na donošenje pojedinih odluka.

Ukoliko budete u prilici da učestvujete u vlasti, koji su prioriteti vaše partije u Tuzima?

Bošnjačka stranka, kao dio vlasti u budućem sazivu zakonodavne i izvršne vlasti, posebno će se zalagati za donošenje Strateškog plana razvoja  buduće opštine Tuzi, stabilan budžetkoji će imati trend rasta, sa prepoznatljivom razvojnom komponetom, kapitalno važan projekat kakav je izgradnja škole u Karabuškom polju, stvaranje efikasnije opšinske administracije,  kao i zaštita kulturno- istorijskog nasljeđa. Takođe nam je važan i bulevar Podgorica-Tuzi.

Kakav odnos u budućnosti treba da ima opština Tuzi sa Glavnim gradom?

Tuzi su bile i moraju ostati „naslonjene“ na Glavni grad. Prosto smo upućeni jedni na druge. Spona mora postojati, bez obzira na budući status Tuzi. Bošnjačka stranka se zalaže da jedan od potpredsjednika Glavnog grada bude osoba iz Tuzi koja će na najbolji mogući način artikulisati potrebe tamošnjeg stanovništva.

Šta obećavate biračima ukoliko vam daju povjerenje 26. novembra?

Za BS kao nacionalnu partiju manjinskog naroda primarni interes je poboljšanje statusa Bošnjaka. Zatim, kadrovsko jačanje opštinske administracija, kapitalno važni projekti u sferi saobraćaja i cjelokupne infrastrukturne mreže. 

2 komentara

  1. DOMO MI SMO UZ TEBE,DA TE DRAGI ALLAH SACUVA OD DUSMANA ! U NEDELJU ZAOKRUZIMO BROJ 4 ZA NASEG LIDERA DOKTORA HADZIJU DOMA !!! ??

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com