Karići uplatili 40.000 eura u slučaju oštećenja Šetališta u HN - Volim Podgoricu

Karići uplatili 40.000 eura u slučaju oštećenja Šetališta u HN

Srpski biznismeni, braća Karić, koji bi na placu iza tunela na Toploj trebalo da izgrade dvojni objekat sa bazenom, potpisali su Ugovor o polaganju depozita u slučaju eventualnih oštećenja Šetališta Pet Danica i dozvola za prolaz mehanizacije do placa,

Kako je radiju Jadran kazao njihov pravni zastupnik Vukašin Šimrak, visina depozita koji su položili je oko 40.000 eura

“Čišćenje i priprema terena krenulo je ovog mjeseca, dok bi intenzivniji radovi stratovali tokom dana, ili od sjutra. Vozila su u ugovoru tačno nabrojana po registarskim oznakama. Njima će prolaz biti obezbijeđen radnim danima od 7 do 14 sati, i vikendom od 6 do 21 sat . Kad se završe radovi isti vještak ponovo će izaći na teren, fokusirati eventualna oštećenja, za koja su se Karići, pored depozita, obavezali da će sanirati, odnosno vratiti u prvobitno stanje”, pojašnjava on.

Foto: Radio Jadran

Kako dalje navodi, “vještačeno” je 200 metara Šetališta, što znači da će mehanizacija najvjerovatnije saobraćati sa glavne, Njegoševe ulice, od skretanja kod Apartmana Kukoljac, pored Konobe Kantula, i eventualno od skretanja kod Novljanke ka Šetalištu.

Šimrak nije precizirao kolika je investiciona vrijednost radova, kao ni kada se očekuje eventualni završetak.

Prema planu, na parceli od 1.818 metara kvadratnih, Karići planiraju da grade dvojnu kuću i bazen, uz prateće objekte u prizemlju.

Radove su počeli još 2009. godine. U junu iste godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za objekte, dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar prošle godine, a završetak izgradnje do 2018. godine Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem.

IKarići su, kao investitori prisutni u Herceg Novom od 2000. godine, kada su kupili 10.000 kvadrata zemlje na Savini, za gradnju hotela iz lanca Meriot. Kasnije su kupili i plac na Toploj, kod Zavičajnog muzeja, uz Šetalište.

Poslije osam godina Milanka Babić, supruga Bogoljuba Karića, prodala je taj plac preduzeću Boka Bilding BB iz Tivta, a tivatska firma kompaniji Fonden Holdings Limited sa britanskih Djevičanskih ostrva, nakon podizanja optužnice protiv Karića.

Sa istim nazivom firma je osnova u Hreceg Novom, a bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada. Ipak, iako formalno nijesu vlasnici imovine i te firme, predstavnik porodice Karić i dalje obavlja poslove gradnje na Toploj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com