Pavlićević: Fabrika Ribarstvo najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije - Volim Podgoricu

Pavlićević: Fabrika Ribarstvo najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije

Kandidata za odbornika u lokalnom parlamentu liste “SDP – Da živi Cetinje” Marko Pavlićević kazao je da je sudbina fabrike Ribarstvo iz Rijeke Crnojevića najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije i kako jedna nesposobna uprava može da upropasti dobru kompaniju.

“Fabrika koja je nekada bila jedina te vrste u bivšoj Jugoslaviji, zapošljavala veliki broj ljudi, imala ogromnu proizvodnju i izvozila na inostrana tržišta danas je zahavaljuju pameti DPS ekonomske politike zatvorena. Na ovaj način se uništava i šansa da se krene u oživljavanje Rijeke Crnojevića koja malo po malo postaje samo uspomena na nekadašnji zlatni period kada se radilo i živjelo u Rijeci. Radnici Ribarstva, koji je od 2013.godine u stečaju su poslati na ulicu uz velike dugove prema njima na ime neisplaćenih zarada i doprinosa, a nadležni u međuvremenu ne rade ništa kako bi se pomoglo revitalizaciji kompanije koja ima svoj brend i tržište. Svakom radniku je ostao dug na ime zarade po 1500 eura, a dug na ime doprinosa postoji za period od 4 i po godine”, kazao je Pavlićević.

On je kazao da “aktuelni gradonačelnik Bogdanović nije ništa uradio za radnike i firmu veće ga radnici pamte isključivo po lažnim obećanjima o navodnom dovođenju investitora.”

“Ipak, kako i zašto je uništeno Ribarstvo i ko su odgovorni vrijeme će brzo dati odgovore a sada se potrebno fokusirati na moguća rješenja ovog zapuštenog problema. Lista SDP – da živi Cetinje nakon preuzimanja lokalne uprave od 27. novembra će posvetiti pažnju mogućim rješenjima u pravcu oživljavanja proizvodnje u Ribarstvu. Preko našeg Garantnog fonda nastojaćemo da animiramo potencijalne investitore, a vršićemo kontinuirani pritisak i na nadležne organe da se počnu baviti ovim problemom koji je uslov života u Rijeci Crnojevića. SDP je svjestan da je ovo mjesto izuzetno atraktivno i za razvoj turizma pa će kroz Garantni fond Prijestonice posebnu pažnju posvetiti i projektima koji imaju za cilj jačanje turističke ponude Rijeke. Politika DPS je dovela do toga da i Cetinje i Rijeka danas nestaju i odumiru. Cetinje i mjesta koja mu gravitiraju nestaju, a oni nas obmajuju megalomanskim projektima i nastavljaju da nas lažu po ko zna koji put. Znamo da nas lažu ali nakon 26. više neće biti u prilici za to. Uslov da Cetinje i Rijeka žive je da oni odu”, zaključio je Pavlićević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com