Podgorički taksisti negoduju zbog uručenih naloga - Volim Podgoricu

Podgorički taksisti negoduju zbog uručenih naloga

Auto-taksi prevoznicima koji poslovanje obavljaju u glavnom gradu, posljednjih  dana  izdato je nekoliko prekršajnih naloga zbog neovjerenog cjenovnika i neposjedovanja  putnih naloga. Zbog toga su nezadovoljni u Uniji taksi prevoznika Podgorice, kao i uniji na nivou  Crne Gore, koja je u postupku registracije.

Objasnili su da cjenovnik treba da ovjeri Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, ali da su iz te gradske službe  istakli da to neće raditi, dok od Ministarstva saobraćaja i pomorstva ne dobiju uputstva.

“Kao i dok se ne propiše  maksimalna i minimalna cijena prevoza. Nadležno ministarstvo još nije objavilo obrazac cjenovnika, a propisana minimalna kazna za neovjereni za pravno lice je 1.500 eura, a za odgovorno 800”, objasnili su iz Unije.

Istakli su da im nije jasno kako predmet inspekcijskog nadzora može biti cjenovnik, odnosno ovjera, kada još nije propisan obrazac.

“Ističemo da je Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju, a koji se primjenjuje od 8. novembra, predviđeno da auto-taksi prevoznik predlaže cjenovnik usluga, koji mora da bude ovjeren i od   Sekretarijata, dok obrazac istog tog cjenovnika,  propisuje Ministarstvo saobraćaja”, saopštili su iz Unije.

Taksiste, tvrde,  kažnjavaju i zbog neposjedovanja putnog naloga, a koji po pozitivnopravnim propisima nije potreban za auto-taksi prevoznike.

“Po zakonu, putni nalog nije potreban za auto-taksi prevoz. Pravilnikom o obrascu putnog naloga, načinu njegovog izdavanja i vođenju evidencije, propisano je da se ne primjenjuje na auto-taksi prevoz”, istakli su iz Unije. Izrečenim kaznama se, smatraju, ne postiže cilj koji bi trebalo da ostvari inspekcijski nadzor.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com