Blokirana imovina bivšeg Svetovog tjelohranitelja - Volim Podgoricu

Blokirana imovina bivšeg Svetovog tjelohranitelja

Op­šti­na Bu­dva vi­še od dvi­je go­di­ne ne uspi­je­va da na­pla­ti po­re­ski dug od Pod­go­ri­ča­ni­na Zo­ra­na Mu­go­še, biv­šeg SAJ-ov­ca i tje­lo­hra­ni­te­lja Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, osu­đe­nog še­fa or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe i biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka DPS-a.

Ra­di se o du­gu od 4.753 eura, zbog ko­jeg je bu­dvan­ski se­kre­ta­ri­jat blo­ki­rao Mu­go­ši­nu imo­vi­ne u tom pri­mor­skom gra­du. To je uči­nje­no na osno­vu rje­še­nja od 5. ju­na 2015. go­di­ne. Mu­go­ša u Bu­dvi po­sje­du­je oko 31.000 kva­dra­ta šu­me, na ko­ju je upi­san te­ret zbog po­re­skog du­ga 15. ju­la 2015. go­di­ne.
Biv­ši SAJ-ovac te ne­po­kret­no­sti ste­kao je di­o­bom, pi­še u po­da­ci­ma Upra­ve za ne­kret­ni­ne. „Dan“ ju­če nije uspio da stupi u kontakt sa Zo­ra­nom Mu­go­šom.
Ta­ko je osta­lo ne­ja­sno za­što ni­je iz­mi­rio na vri­je­me svo­ju oba­ve­zu pre­ma Op­šti­ni Bu­dva, s ob­zi­rom na to na to da se ra­di o imuć­nom čo­vje­ku, ko­ji po­sje­du­je ve­li­ku imo­vi­nu u če­ti­ri gra­da u Cr­noj Go­ri, a vo­di se i kao vla­snik ne­ko­li­ko fir­mi.

Mu­go­ša se u Ko­la­ši­nu vo­di kao je­dan od če­tiri vla­sni­ka (1/4) šu­me 4. kla­se od ukup­no 6.651 m2. U ko­tor­skim Kri­mo­vi­ca­ma ima po­ro­dič­nu ku­ću, dvo­ri­šte i pa­šnjak od sko­ro 700 m2. U Pod­go­ri­ci po­sje­du­je ne­kret­ni­ne ve­li­ke kva­dra­tu­re u Do­njoj Go­ri­ci i To­lo­ši­ma.
Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS), Zo­ran Mu­go­ša je osni­vač i su­o­sni­vač če­ti­ri ak­tiv­ne kom­pa­ni­je. Ra­di se o pod­go­rič­kim fir­ma­ma „Pri­ve M“ i „Top Ho­u­se“. Tu su još i bu­dvan­ska kom­pa­ni­ja „Bles­sed In­vest­ments“ i agen­ci­ja za ne­kret­ni­ne „Per­ja­nik“.

U agen­ci­ji za ne­kret­ni­ne „Per­ja­nik“ Mu­go­ša je su­vla­snik sa biv­šim ko­le­gom iz SAJ-a Raj­kom Me­de­ni­com i sa­rad­ni­ci­ma Bo­ri­sla­vom De­li­ćem i Je­le­nom Ma­ti­je­vić.
Mu­go­ša i Me­de­ni­ca sa­slu­ša­ni su u ma­ju 2014. go­di­ne u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i ko­rup­ci­ju.
Pre­ma ta­da­šnjim ne­zva­nič­nim po­da­ci­ma, tu­ži­la­štvo ih je sa­slu­ša­va­lo oko pre­pro­da­je ze­mlji­šta i dru­gih vri­jed­nih ne­kret­ni­na u Bu­dvi po­sred­stvom pri­vat­nih fir­mi Mu­go­še i Me­de­ni­ce.
Pod is­tra­gom SDT su ta­da bi­la, na­vod­no, tr­go­va­nja ne­kret­ni­na­ma u okvi­ru agen­ci­je „Per­ja­nik”. Mu­go­ša se ra­ni­je spo­rio pred Pri­vred­nim su­dom sa fir­mom „Good Lo­ca­tion Pro­per­ti­es”, ko­ju je osno­va­la isto­i­me­na fir­ma sa Flo­ri­de, a sa ko­jom je bio su­vla­snik 53.261 kva­dra­ta ze­mlje na lo­ka­li­te­tu Ve­lja plo­ča, kod Bu­dve.

Tu fir­mu je za­stu­pa­la kon­tro­verz­na Oli­ve­ra Ilin­čić, ne­ka­da­šnja sa­vjet­ni­ca u ka­bi­ne­tu Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, iz vre­me­na dok je bio pred­sjed­nik dr­žav­ne za­jed­ni­ce Sr­bi­je i Cr­ne Go­re.
Ni­je po­zna­to šta se do­go­di­lo sa tim spo­rom pred Pri­vred­nim su­dom. Za Oli­ve­rom Ilin­čić ra­ni­je je ras­pi­sa­na na­ci­o­nal­na i me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca, zbog uče­šća u bu­dvan­skim afe­ra­ma.
Bi­la je glav­na me­na­džer­ka u pod­go­rič­koj fir­mi „Pro­per­ti in­vest­ment“, ko­ja se po­mi­nje u broj­nim bu­dvan­skim afe­ra­ma.
Broj­ni do­ka­zi cr­no­gor­skog Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva na­vod­no uka­zu­ju da je upra­vo Ilin­čić bi­la „de­sna ru­ka“ Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, ko­ji je pri­znao da je bio na če­lu kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ja je bu­dvan­skoj op­šti­ni na­ni­je­la vi­še­mi­li­on­sku šte­tu.
Ilin­čić, ko­ja je na­vod­no ima­la di­rek­tan pri­stup ban­kar­skim ra­ču­ni­ma na ko­je je za­vr­ša­vao spor­ni no­vac, sum­nji­či se za mal­ver­za­ci­je u pred­me­ti­ma „Ot­pad­ne vo­de“, „Bu­le­var“, i „Kra­pi­na“.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com