Crnogorski rukometni biser prijeti da zaludi rukometnu Evropu - Volim Podgoricu

Crnogorski rukometni biser prijeti da zaludi rukometnu Evropu  

Još jedan crnogorski rukometni biser opasno prijeti da zaludi rukometnu Evropu!

Nakon Borozana, Lipovine, Čavora, Simića, kao i mnogih drugih i Branko Vujović je na pravom putu da vrhunski potencijal pretvori u kvalitet svjetskog kalibra.

Devetnaestogodišnji Nikšićanin eksplodirao je ove sezone u ekipi Celja, a njegove partije u posljednjih nekoliko mečeva Lige šampiona oduševili su eksperte.

“Zadovoljan sam svojim nastupima, mislim da je to rezultat napornog treniranja i želje da pokažem svoj talenat”,  kaže Vujović na početku razgovora za CdM.

Nije trebalo da dobije odmah toliko prostora u slovenačkom timu, međutim poslije povreda nekoliko igrača iz startne postave Branku se otvorio prostor i on je to maksimalno iskoristio.

“Na početku sezone trebalo mi je malo vremena da se naviknem na novi sistem igre. Poslije povrede Mlakara, koji je u životnoj formi, spreman sam dočekao svoju šansu, osjećao sam da mogu i nadam se da sam svoju šansu iskoristio na pravi način”, poručio je Vujović.

Mladi Nikšićanin je posebno inspirisan bio protiv njemačkog Flensburga. Čak devet golova dao je protiv te ekipe. Kasnije se pet puta upisao u strijelce protiv jednog Kila. Na najvećoj sceni sa samo 19 godina teško da je mogao više i bolje.

“Iako sam osjećao da mogu igrati na tom nivou, moram priznati da sam sam sebe iznenadio, jer ipak nije lako igrati pred tolikom publikom i protiv ekipa kao sto su Flensburg i Kiel”, poručuje Branko.

On je sa samo 17 godina prešao u redove Kjelcea. Tadašnji trener Dušebajev bio je oduševljen njegovim potencijalom. Blistao je Branko u omladinskom timu tog kluba, dobijao šansu i u prvom timu, ali je onda otišao u Celje. Zasad izgleda da je to savršen scenario.

“Otišao sam u Kjelce sa nepunih 17 godina, učio od najvećih imena u rukometu i imao odlične uslove za napredovanje. To je za mene bila privilegija i nesto o čemu nijesam ni sanjao. Moj odlazak u Celje nijesam doživio kao korak unazad, jer sam bio svjestan da tako mlad ne mogu imati dovoljno prostora na evropskoj sceni u ekipi sa velikim ciljevima. S obzirom da je Celje dosta mlada ekipa smatrao sam da cu se lakše izboriti za minutažu na evropskoj sceni”, objašnjava nam Branko svoj rukometni put.

Pitali smo ga i za planove za ovu sezonu.

“Ove sezone imamo cilj da se plasiramo na final four Seha lige, takodje da prodjemo grupnu fazu Lige šampiona”, ističe on.

Neizbježno pitanje bilo je i mogućnost povratka u crnogorsku rukometnu selekciju. Branko je kada je prešao u Kjelce odlučio da igra za Poljsku. Međutim još postoji mogućnost da igra i za nas.

“Kada sam odlučio da napustim reprezentaciju Crne Gore nijesam htio da dajem nikakve komentare u vezi toga, tako da ću ostati dosljedan do kraja”, ostao je zagonetan Branko.

U svakom slučaju jasno je da Vujović ima sve preduslove da bude igrač svjetskog kalibra. Desni bek sa 194 centimetra uz ovoliki kvalitet mora biti jedan od najtraženijih igrača na tržištu, a sigurno da će tako i biti. Tek mu je 19 godina…

www.cdm.me

1 komentar

  1. oh yeah cool, this information is actually beneficial and without a doubt will be opinion worthwhile! hahah. I’ll determine if I could try to use some of these details pertaining to my own blog. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com