INTERVJU Samir Adžović: Na prvom mjestu bolji život za građane Tuzi - Volim Podgoricu

INTERVJU Samir Adžović: Na prvom mjestu bolji život za građane Tuzi

Samir Adžović, nosilac izborne liste “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Tuzi”, kaže da će, ukoliko ova partija dobije priliku da učestvuje u vlasti, bolji i kvalitetniji život za građaneTuzi, biti njihov prioritet. Adžović kaže da je upravo njegova partija obezbijedila većinu da Tuzi dobiju status opštine. 

  1. Kako ocjenjujete odluku lokalnog parlamenta u Tuzima da skrati mandat i da građani glasaju za novi saziv, svega nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora u Glavnom gradu?

Kao što znate, Socijaldemokrate nemaju predstavnika u aktuelnom lokalnom parlamentu, tako da nismo ni učestvovali u donošenju takve oduke. Zato ni ne gubimo vrijeme na nešto što je već završena stvar i isključivo smo fokusirani na učvršćivanju izvornih socijaldemokratskih vrijednosti u Tuzima bez kojih nam nema prosperiteta.

  1. Vidite li skraćenje mandata kao, kako navode neke opozicione partije, „dupli glas“ za, navodni, spas vlasti u Podgorici, ili kao, kako su obrazložili predlagači, dobijanja vremena da se Tuzi pripreme za samostalno funkcionisanje kao opštine od septembra 2018. godine?

Kao što rekoh, ne trošimo vrijeme na tumačenje odluka odbornika iz postojećeg saziva parlamenta u Tuzima, u čijem radu mi ne učestvujemo. Kada je riječ o spasu Podgorice, svakako da smo više nego ponosni na činjenicu da su upravo Socijaldemokrate 2014. godine spasile Podgoricu od tada potencijalnog scenarija u kojem bi neprincipijelna, politički i ideološki nespojiva koalicija upravljala Glavnim gradom, kao što to čini u Kolašinu, Budvi i Kotoru. Sa druge strane, kao ozbiljan konstituent vlasti u Glavnom gradu, koja je u tri godine aktuelnog mandata realizovala projekte u iznosu od oko 84 miliona eura, a vrijednost onih koji su u toku, u svim fazama realizacije, iznosi oko 138 miliona eura, izuzetno smo zadovoljni sa odličnim rezultatima koje su naši predstavnici u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Glavnog grada ostvarili. Ono što su izuzetni rezultati rada predsjednika Skupštine dr Đorđa Suhiha, zamjenika gradonačelnika Borisa Mugoše, glavnog administratora Gorana Petrovića, sekretara za komunalne poslove i saobraćaj Marka Rakočevića, direktorice KIC-a “Budo Tomović” Snežane Burzan, direktora Parking servisa Nusreta Canovića, Narodne biblioteke Nebojše Burzanovića i svih drugih, govore u prilog činjenici da našu partiju prije svega čine ljudi koji su, svojim ličnim i profesionalnim integritetom, najbolji garant realizacije onoga što obećamo našim sugrađankama i sugrađanima.

  1. Kako ocjenjujete rad lokalne vlasti u Tuzima u protekle četiri godine? Obrazložite.

Tuzima su u protekle četiri godine upravljali oni koji su za to dobili mandat, a da li su stanovnici Tuzi time bili zadovoljni, uvjerićemo se 26. novembra. Socijaldemokrate svakako smatraju da je aktuelna vlast mogla učiniti i više u oblasti poljprivrede, pogotovo otkupa robe od poljoprivrednih proizvođača, zatim otvaranju novih radnih mjesta, kao i sprečavanju odseljavanja stanovništva. Definitivno smatram da je došlo vrijeme da u lokalnoj vlasti participiraju mladi, ali stručni ljudi. Socijaldemokrate, kojima su Tuzi prvi i jedini izbor i koji će zaista nastojati da unaprijede kvalitet života u Tuzima.

  1. Ukoliko budete u prilici da učestvujete u vlasti, koji su prioriteti vaše partije u Tuzima?

Svi stanovnici Tuzi znaju koji su realni problemi sa kojima se suočavamo, počev od nezaposlenosti do odliva mladih kadrova i odseljavanja. Zato ćemo odmah po konstituisanju vlasti, pristupiti realizaciji seta mjera koje smo predvidjeli u našem izbornom programu, a tiču se upravo navedenih prioriteta. Osim toga, učinićemo opštinsku administraciju mnogo efikasniijom, otvorenijom prema građanima, zbog čega ćemo otvoriti biro za komunikaciju sa građanima gdje će građani prijavljivati probleme, dostavljati sugestije i dobijati u najkraćem mogućem roku povratnu informaciju, da li je njihov problem riješen i da li je njihova sugestija prihvaćena. Naravno, odmah ćemo se uhvatiti u koštac sa brojnim izazovima kada je u pitanju komunalna i saobraćajna infrastruktura, ali radićemo i na stvaranju uslova za izgradnju dječjih igrališta, sportskih poligona i drugih sadržaja koji će zaista život u našem gradu učiniti kompletnijim. Sigurni smo da Tuzi mogu biti bolje mjesto za život i smatramo da benefiti njegovog razvoja ne smiju biti privilegija pojedinaca već moraju biti ravnomjerno raspoređeni i svima dostupni.

  1. Kakav odnos u budućnosti treba da ima opština Tuzi sa Glavnim gradom?

Najprije, želim da istaknem da je glasovima Socijaldemokrata u aprilu ove godine u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je predviđeno da Tuzi budu samostalna opština. Podsjećam i da se mnoge partije koje učestvuju na ovim izborima nisu ni udostojile da podignu ruku za taj Zakon i siguran sam da će stanovnici Tuzi to imati u vidu kad budu odlučivali kome da daju podršku. Sa Glavnim gradom, kao i uostalom sa svim drugim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, samostalna opština Tuzi će imati odličnu saradnju, zasnovanu na iskrenim, partnerskim odnosima u cilju poboljšanja životnog standarda svakog građanina Crne Gore.

  1. Šta obećavate biračima ukoliko vam daju povjerenje 26. novembra?

Jedino obećanje koje mi, Socijaldemokrate Tuzi, možemo dati biračima, jeste da ćemo se maksimalno potruditi da realizujemo projekte i ideje iz našeg izbornog programa, na opšte dobro svih naših sugrađana, s obzirom da zaista smatram da naš izborni program predstavlja odličnu osnovu za dalji razvoj i prosperitet Tuzi. Takođe, želim da ih uvjerim da će u Socijaldemokratama uvijek imati istinskog partnera, koji će im uvijek biti na usluzi, jer imamo i volju i želju da nastavimo da živimo i radimo u boljim i ljepšim Tuzima.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com