Janković: Stimulisaćemo najbolje ljekare i nastavnike da ostanu na Cetinju - Volim Podgoricu

Janković: Stimulisaćemo najbolje ljekare i nastavnike da ostanu na Cetinju

 

Jedna od ključnih odrednica Programa Građanskog pokreta URA za Cetinje je podrška Prijestonice ljekarima i nastavnicima prilikom rješavanja stambenog pitanja kako bi najbolji ljekari brinuli o zdravlju građana Cetinja i najbolji nastavnici obrazovali cetinjsku đecu, saopštio je kandidat za odbornika URA Cetinje Slavko Šole Janković.

“Kao Cetinjanin koji nema namjeru da ide sa Cetinja nego da učestvuje u oživljavanju svog grada i kao roditelj, jasno je da uslovi za školovanje i zdravstvenu zaštitu moraju biti poboljšani i da Prijestonica mora da brine mnogo više i o školama i o bolnici. Iako su u nadležnosti države, lokalna zajednica je obavezna da učini sve da naši najbolji ljekari i nastavnici moraju imati motivaciju da ostanu u Prijestonici. Politika DPS-a tjera sa Cetinja i mlade i sručne. Naš je cilj da Cetinje učinimo sigurnim domom za našu djecu i privlačnim gradom za ljekare i medicinsko osoblje, kao i za nastavnike”, naveo je Janković.

Dodaje da je kao pripadnik Službe zaštite i spašavanja obišao svaku stopu cetinjske opštine.

“Žalosno stanje u većini cetinjskih sela nas opominje da je buduća vlast u Prijestonici u obavezi da obezbijedi podsticaja za razvoj poljoprivredne djelatnosti, sa akcentom na organsku proizvodnju i uvezivanje sa turističkom privredom. Sa tim je povezana i naša namjera da olakšavamo postupak dobijanja neophodnih dozvola za gradnju poljoprivrednih objekata. Dok je postojao LSCG borili smo se na ulici za slobodnu, evropsku, građansku i poštenu Crnu Goru. Danas to radimo okupljajući najbolje među nama koji su odlučili da ostanu i da se bore da Cetinje i Crna Gora budu primjer kako jedan grad i jedna zemlja mogu postati uspješni”, zaključio je Janković.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com