NESREĆA U KOJOJ JE STRADALA JEDNA OSOBA: Da li je tužiteljka sakrila drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći? - Volim Podgoricu

NESREĆA U KOJOJ JE STRADALA JEDNA OSOBA: Da li je tužiteljka sakrila drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći?

Advokat Velimir Bjelanović zatražio je juče izuzeće tužiteljke Nade Bugarin, na suđenju Anesu Strikoviću. Njemu se sudi zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je stradao Kenan Bektašević.

Punomoćnik oštećene porodice pokojnog Bektaševića tražio je izuzeće zato što optužnica nije proširena i na drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći, vozača “audija” Enesa Bećirovića.

Za učešće Bećirovića u nesreći saznalo se par dana kasnije, nakon što je ujak pokojnog Bektaševića, Veršigora Bulatović, Osnovnom tužilaštvu predao dokaze.

“Tužiteljka se nije izjasnila o svojstvu nepobitno utvrđenog drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći, Enesa Bećirovića, a prećutni stav da to lice nije okrivljeno znači da je oštećeno, čime je direktno nanesena šteta budžetu države Crne Gore”, kazao je punomoćnik Bjelanović.

Dodao je da je tužiteljka jedino saslušala okrivljenog, od vremena kada je predmet iz Osnovnog tužilaštva prešao u nadležnost Višeg.

“Iznijeli smo primjedbe na vještačenje saobraćajne struke, ali tužiteljka Bugarin nije postupala po tom predlogu, niti nas je udostojila odgovora, već je u februaru podigla optužnicu. Tužiteljka je ranije trebalo da traži prekid suđenja i da pripremi novu optužnicu, jer smo utvrdili da su neke činjenice nejasne i da je odgovaraju činjeničnom opisu”, kazao je Bjelanović.

Tužiteljka Bugarin je kazala da na osnovu vještačenja vještaka saobraćajne struke nije utvrđeno da se vozilo “audi” kojim je upravljao Bećirović, u bilo kojem trenutku nalazilo na lijevoj kolovoznoj traci.

“To što vozač “audija” nije obuhvaćen optužnicom proizilazi iz vještačenja vještaka saobraćajne struke”, pojasnila je Bugarin.

Suđenje se nastavlja 23. oktobra.

Striković je optužen da je, 24. septembra prošle godine, upravljao neregistrovanim “fijatom” brzinom od 138,60 kilometara na čas, 88,60 kilometara na čas više od dozvoljenog. Dolaskom u naselje Potkrajci započeo je preticanje Bećirovićevog “audija”, udario zadnjim desnim dijelom vozila u bočnu lijevu središnju stranu tog vozila, pri brzini od 117,40 kilometara, nakon čega je izgubio kontrolu, skrenuo na desnu kolovoznu traku, prešao na lijevu i udario u bankinu, a potom i u stub rasvjete.

Bektašević, koji je bio sa Strikovićem u automobilu, stradao na licu mjesta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com