Šehović ćuti: Partijska pripadnost (ni)je bila presudna - Volim Podgoricu

Šehović ćuti: Partijska pripadnost (ni)je bila presudna

Ministar prosvjete Damir Šehović odbio je da odgovori da li ga je to što je Jasmina Kasumović njegova partijska koleginica opredijelilo da je postavi za v.d. direktorku bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov”.

Nastavnici OŠ “Marko Miljanov “zatražili su ranije od Šehovića da za v.d. direktora imenuje radnika te ustanove do okončanja konkursa, tvrdeći da Kasumovićeva, “izuzev političke pripadnosti stranci kojoj pripada i Šehović (Socijaldemokrate), nema odgovarajuće reference” za vođenje škole.

Iz Šehovićevog resora od četvrtka nijesu odgovorili koje reference ima učiteljica seoske OŠ “Mladost”, da bi rukovodila mnogo većom ustanovom, te da li su istiniti navodi dijela kolektiva OŠ “Marko Miljanov” da Kasumovićeva ima tek pet godina staža, od kojih je polovinu provela na bolovanju.

Iz Ministarstva nijesu odgovorili ni da li je raspisan konkurs za direktora OŠ “Marko Miljkanov”, te koliko je ustanova dobilo nove direktore od početka godine i ko su oni.

U inicijativi 53 nastavnika bjelopoljske škole ističe se da Kasumovićeva dolazi iz škole koja nema učenika koliko OŠ “Marko Miljanov” ima zaposlenih.

“Znamo da je ovo politička igra zato što je ministar Šehović koristi svoju funkciju da na mjesto v.d. direktora postavi člana iz redova Socijaldemokrata, kojoj pripada, što je nevjerovatno”, kazao je ranije jedan od nastavnika, ne želivši da mu se pominje ime.

OŠ “Marko Miljanov” do prije nekoliko dana bila je bez v.d. direktora, nakon što je bivši direktor Nebojša Rakočević 1. novembra otišao na drugo radno mjesto.

Nastavnici ističu da nemaju ništa protiv mlade učiteljice, ali da je neshvatljivo da od 76 zaposlenih niko ne zadovoljava kriterijume da bude v.d. direktor škole koju pohađa 930 učenika.

Ističu da su očekivali da će biti imenovan neko od zaposlenih koji su skoro cijeli radni vijek proveli u toj obrazovnoj ustanovi.

“Škola ima pomoćnika direktora i koordinatora za nastavu i mi smatramo da su oni po automatizmu mogli da budu izabrani na to mjesto do raspisivanja konkursa”, kazala je jedna nastavnica.

Nastavnici ističu da su ogorčeni jer ih ministar Šehović nije udostojio ni odgovora, iako su, kako tvrde, inicijativu uputili još u prošli petak, nakon što je postalo izvjesno da će Kusumovićeva biti imenovana za v.d. direktoricu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com