DF opet bojkotuje premijerski sat - Volim Podgoricu

DF opet bojkotuje premijerski sat

Poslanici Demokratskog fronta ( DF ) neće prisustvovati sjednici parlamenta posvećenoj premijerskom satu, nastavljajući time sa selektivnim bojkotom rada Skupštine.

Premijer Duško Marković odgovaraće pred poslanicima na sjednici koja je zakazana za 29. novembar, kada je i godišnjica od formiranja njegove vlade.

Iako je  DF  učestvovao na prethodnoj sjednici na kojoj je Marković odgovarao na poslanička pitanja, sagovornik “Vijesti” iz Fronta navodi da će nastaviti sa selektivnim bojkotom.

“Poručili smo da ćemo ubuduće dolaziti samo na važne sjednice parlamenta, i od te strategije nećemo odustajati. Na prošlom premijerskom satu bili smo kako bi izrazili protest zbog odluke suda da člana predsjedništva Milana Kneževića osudi na zatvorsku kaznu. Sada ne vidimo interes da budemo u parlamentu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Čelnici Demokratskog fronta su prošlog mjeseca prekinuli bojkot parlamenta, navodeći da se u skupštinske klupe vraćaju kako bi postavljali pitanja u vezi sa presudom Kneževiću, koji je suđen na sedam mjeseci zatvora jer je 17. oktobra 2015. ispred skupštine fizički nasrnuo na policajca.

Predstavnici Fronta su tada, osim Markoviću, postavljali pitanja i ministrima pravde Zoranu Pažinu, unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću i ministru odbrane Predragu Boškoviću. Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je jedan od razloga izostanka sa premijerskog sata što će se pitanja postavljati samo premijeru, ali ne i ministrima.

Opozicione partije bojkotuju parlament od oktobra 2016. godine uslovljavajući povratak u skupštinske klupe raspisivanjem ponovljenih parlamentarnih izbora i istragom afere “državni udar”. U međuvremenu, poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) prisustvovali su sjednici parlamenta na kojoj se odlučivalo o učlanjenju Crne Gore u NATO, dok su se predstavnici Fronta u poslaničke klupe vraćali tokom rasprave o ukidanju poslaničkog imuniteta Nebojši Medojeviću i na premijerski sat. Jedan od čelnika  DF -a Andrija Mandić tada je rekao da će se taj politički savez po potrebi vraćati u parlament.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com