Glavni grad partner u realizaciji projekta podrške nezaposlenim mladima u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Glavni grad partner u realizaciji projekta podrške nezaposlenim mladima u Crnoj Gori

Projekat „Coca-Cola podrška mladima“, biće realizovan u Podgorici već narednog mjeseca, dogovoreno je na sastanku zamjenika gradonačelnika Borisa Mugoše i Andree Radonjić, predstavnice kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora. U pitanju je globalni projekat podrške nezaposlenim mladima, koji je otpočet u 2017. godini i realizuje se u 28 zemalja u kojima Coca-Cola HBC grupa posluje. Njegov cilj je osnaživanje mladih i pružanje podrške za ostvarivanje njihovih poslovnih ambicija.

Prva radionica će biti održana u zgradi Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, od 7. do 9. decembra, a u 2018. godini su planirane da se realizuju još tri. Radionice su u grupama od 25-30 polaznika.

Kroz tri dana edukativnih besplatnih radionica sa obučenim trenerima polaznici će dobiti priliku da usavrše svoje lične i profesionalne vještine, odnosno da steknu znanje i iskustvo koje će im povećati šanse za pronalaženje radnog mjesta. Sadržaj radionica biće kombinacija teorijskog predavanja, iskustvenog učenja, učenja kroz diskusiju i rada na primjerima. Prvi dio edukacije vezan je za razvoj ličnih vještina (samouvjerenost, verbalna i neverbalna komunikacija, davanje povratnih informacija i dr.). Drugi dio podrazumijeva sticanje praktičnog iskustva, odnosno osnovnih poslovnih vještina neophodnih za buduće zaposlenje, uključujući kreiranje biznis plana, sticanje znanja o upravljanju projektima, vještinama prodaje i svemu ostalom što je potrebno da bi se uspješno obavljao budući posao. Osim toga, pripremljena je i online platforma, gdje se edukacija nastavlja – kroz forme online predavanja, prezentacije i komunikaciju sa mentorima. Pored neprocjenljivog znanja i iskustva, nakon završene obuke polaznici će dobiti i sertifikat o završenom programu.

Sastanku su u ime grada prisustvovali i Vladimir Rajčić, šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, koji će zajedno sa predstavnicima kompanije Coca-Cola HBC koordinirati realizaciju navedenog Projekta u Glavnom gradu i Ivan Terzić, sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com