MEDENICA NIJE IMALA DILEMU: Operisala se u Kliničkom centru - Volim Podgoricu

MEDENICA NIJE IMALA DILEMU: Operisala se u Kliničkom centru

Tim ljekara Neurohirurške klinike Kliničkog centra u posljednjih sedam dana uspješno je izveo tri operacije vratne diskushernije takozvanim prednjim pristupom, za koji zahvat su pacijenti do sada upućivani van zemlje.

Među prva tri pacijenta na kojima je prilikom operacije primijenjena ova metoda je i predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica.

“Odlučno i sa punom vjerom u naš medicinski sistem i Klinički centar Crne Gore odlučila sam se da me operiše ekipa neurohirurga ovog centra sa dr Novakom Lakićevićem i dr prof. Danilom Radulovićem iz Kliničkog centra Srbije koji je rukovodio operacijom i anesteziologom dr Pejovićem”, rekla je Medenica za Dnevne novine.

Ona objašnjava da se po prvi put operacije vratne kičme rade u Kliničkom centru, što je omogućila nova oprema i iskustvo neurohirurga sa strane.

“Kod mene nije bilo dvojbe da biram neke druge medicinske centre, jer sam imala punu vjeru u naše ljude od struke i njihovu vještinu. Operacija je uspješno završena sinoć i oporavak teče po ustaljenoj medicinskoj proceduri”, istakla je Medenica.

Direktor klinike, dr Novak Lakićević kazao Dnevnim novinama da se radi o novoj metodi za ovu zdravstevnu ustanovu, nakon što je menadžment Kliničkog centra obezbijedio novac za nabavku neophodnih instrumenata i potrošnog materijala.

“Do sada ovaj zahvat nije bilo moguće uraditi kod nas. Čim smo dobili instrumente počeli smo sa operacijama, uz podršku profesora Danila Radulovića iz Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, sa kojim i inače imamo uspješnu saradnju”, naveo je Lakićević.

On je poručio da će taj zahvat ubuduće biti ubičajena procedura u našem Kliničkom centru i, za sada, će biti rađen sa prof. Radulovićem, jer je on usko specijalizovan za tu patologiju.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com