Odveo reprezentaciju na Mundijal, pa podnio ostavku - Volim Podgoricu

Odveo reprezentaciju na Mundijal, pa podnio ostavku

Angelos Postecoglou, samo nekoliko dana nakon što je kroz interkontinentalni baraž protiv Honudarasa odveo svoju zemlju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, podnio je ostavku na poziciju selektora fudbalske reprezentacije Australije.

U posljednje vrijeme bilo je mnogo spekulacija u vezi sa odlaskom Postecogloua, a danas je stigla potvrda od samog trenera.

“Ovo je bila veoma teška odluka za mene. Bila mi je privilegija da treniram reprezentaciju moje države, da ih vodim na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, da osvojim Kup Azije godinu kasnije i sada da se plasiramo u Rusiju. Rekao sam da ćemo to uraditi i uradili smo”, rekao je Postecoglou i dodao:

“Međutim, sve to od mene je uzelo mnogo i lično i profesionalno, uložio sam sve što znam i ovaj važan period za australijski fudbal. Teškog srca moram završiti to putovanje. Vođenje reprezentacije svoje zemlje je privilegija, ali i velika odgovornost. Osjećam da je sada pravo vrijeme da tu odgovornost prenesem na nekoga ko će imati dovoljno energije koja je potrebna reprezentaciji. Dugujem to Fudbalskom savezu Australije, igračima i navijačima.”

Kao najozbiljniji kandidat za novog selektora “sokerosa” spominje se Grem Arnold, koji je već vodio nacionalni tim u periodu od 2006. do 2007. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com