PODGORICA: Sa leđa ubio prijatelja, robijaće 13 godina - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sa leđa ubio prijatelja, robijaće 13 godina

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojomje Nemanja Vidmar osuđen na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva Luke Milića u junu 2015. godine u lokalu “Rajska ptica” na Zlatici i nedozvoljenog držanja oružja. Prvostepenu presudu izreklaje sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol.

Ubistvo s umišljajem Sudije Apelacionog suda ocijenile su da je nasuprot žalbama odbrane okrivljenog Vidmara “Viši sud u zakonito sprovedenom postupku potpuno i pravilno utvrdio sve odlučne činjenice, te nesumnjivo utvrdio da je optuženi 30. juna 2015. godine oko 23 sata u bašti lokala “Rajska ptica” s umišljejem ubio Luku Milića”.

Naime, Vidmar je nakon kraće svađe otišao do svoje kuće i uzeo revolver i sa leđa prišao Miliću koji je sjedio u bašti lokala. Iz revolvera je ispalio tri metka, od kojih su dva pogodila Milića, nanoseći mu povrede od kojih je nastupila smrt. Sudije Apelacionog suda ocijenile su da je prvostepeni sud o svim odlučnim činjenicama važnim za donošenje prvostepene presude dao jasne i argumentovane razloge iz čega proizilazi da je osuđujuća odluka u odnosu na Nemanju Vidmara pravilna i zakonita.

Apelacioni sud je kao neosnovane odbio navode žalbe branioca Vidmara da optuženi nije imao namjeru da ubije Milića, već da je ovo teško krivično djelo počinio iz nehata. Takođe, vijeće ovog suda nije uvažilo ni zahtjev Tužilaštva da na strani optuženog nema ni jedne olakšavajuće okolnosti i da se treba kazniti najstrožom kaznom, jer je sa leđa ubio prijatelja.

Prvostepeni sud je pravilno cijenio kada je kao olakšavajuće okolnosti uzeo to što je okrivljeni u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 24 godine, da je student treće godine ekonomije, te njegovo držanje poslije izvršenog djela kada je izrazio kajanje navodi se u odluci Apelacionog suda.

(Ne)žali Suprotno odlukama Višeg i Apelacionog suda, zastupnik optužnice, tužilac Miloš Soškićsmatra da Vidmar nije bio iskren kada je prilikom odbrane tvrdio da mu je žao i da nije želio da ubije Milića. Soškić je mišljenja da je on takvu odbranu iznio da bi sebi olakšao položaj u postupku.

Iz istog razloga Tužilaštvo nije povjerovalo Vidmaru kada je tvrdio da je potezanju pištolja na Milića prethodila svađa u kojoj mu je ubijeni nazivajući ga pogrdnim imenima između ostalog rekao: ,,J…. ti i sjeme i pleme”.

Tužilac Soškić je od suda zatražio i da prilikom odmjeravanja kazne uzme u obzir da je okrivljeni sa Milićem bio u drugarskim odnosima i da su neposredno prije zločina sjedjeli zajedno. Sa druge strane, odbrana Vidmara pozvala se na rezultate psihološkog testiranja koje je pokazalo da je opisao događaj onakvim kakav je zaista bio.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com