Home / ŽIVOT + / Showbiz / SHVATIŠ KAKO JE MALO POTREBNO DA TE NEMA! Andrija Milošević otvorio dušu i progovorio o trenucima koji su ga obilježili za cio život!

SHVATIŠ KAKO JE MALO POTREBNO DA TE NEMA! Andrija Milošević otvorio dušu i progovorio o trenucima koji su ga obilježili za cio život!

Jedan od trenutno najpopularnijih i najtalentovanijih glumumaca na ovim prostorima, Andrija Milošević, rijetko je u intervjuima pričao o životu prije nego što je postao glumac, o onim teškim i prelomnim momentima u životu koji su ga obilježili i odredili mu put.

U jednom od rijetkih intervjua u kojima je otvorio dušu ovaj umjetnik govorio je o stvarima koje se o njemu malo znaju…

“Miloševići su inače sa Kosova, a porijeklom su Brankovići”, počinje svoju priču Andrija Milošević u emisiji Balkanskom ulicom. “Sa nepunih 14 godina sam otišao od kuće… Bilo je veliko siromaštvo, veliki izdatak je bio da me pošalju u Podgoricu. Ali ja sam insistirao”. Upisao je srednju muzičku školu, teorijski smjer. “Bilo je super, nije bilo matematike. U prvoj godini sam čak bio i vrlo dobar, e posle sam popustio”

Sa 16. godina je odlučio da upiše glumu a da do tada nije pogledao nijednu pozorišnu predstavu.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“Upisao sam Fakultet dramskih umjetnosti a da predstavu nikad nisam odgledao. U školi sam vidio glumca Boru Stjepanovića i to je prvi put da sam vidio čoveka sa televizije koji je tu pored mene. Tad sam živio kod babe u Podgorici i nisam znao šta bih govorio na prijemnom. Nađem Gorsiki vijenac – San Vuka Mandušića, uzmem Proljeće Ivana Galeba i “Jazavac pred sudom”… To veče naučim i odem ujutru na prijemni. Tamo sam se drao kao magarac…”

I pored toga, ali i činjenice da je zakasnio tri dana na uži izbor Milošević je primljen na Akademiji jer, kako je to rekao njegov profesor Boro Stjepanović, plašili su se da ako ga odbiju nikada se više neće pojaviti. “Da su me odbili nikad ne bih više probao na Akademiji.” To što nije gledao nijednu predstvau prije Akademije nadoknadio je kada je sa cijelom klasom došao u Narodno pozorište u Beogradu.

“Uđem u Narodno da gledam Pigmaliona. Hoću da umrem od lepote…A prvi put sam plakao u pozorištu kad sam gledao Garderobera u JDP”.

O Beograd ima samo riječi hvale…

“On je za mene najplemenitiji grad na svijetu… Kad sam prvi put došao u Beograd samo sam šetao. Kad sam došao u Tu sam živio sa svojom tadašnjom djevojkom… ona je studirala italijanski. Tad ništa nisam radio. Ona ode na fakultet a ja idem na Kalenić pijacu, kupio mali kuvar, i kuvam onda po cio dan”.

Kada je došao u Beograd bio je u dugovima zbog kojih je morao da proda auto. Ali nikada nije odustajao, nikada se nije predavao.

FOTO: PRINTSCREEN

“Moj drug Simo i ja smo imali predstavu “Samo za tvoje uši”. I uspemo da zakažemo nastupe u Makedoniji. Nađemo se nas trojica, Simo ja i jedan tonac što je radio sa nama na željezničkoj stanici u Beogradu. Nas trojica zajedno imamo 30 evra od kojih Simo ima 30. Krenemo tako u Skoplje i izgubimo kostime. Dođemo tamo bez igde ičega”.

Ipak uspijeh je bio veliki, u Skoplju su odigrali 7 predstava. Po povratku u Beograd kako kaže trošio je ono što se zaradilo u Skoplkju. Tada mu je i glumac Goran Jevtić sredio da pozajmljuje glasove u crtaćima. Presudan trenutak bio je kada ga je Svetozar Cvetković pozvao da radi predstavu u Ateljeu. “Nađu mi stan u Maršala Birjuzova… Kupili mi čaše, tanjire, pazili su me kao da sam bio zvijezda. To im nikad neću zaboraviti”.

Andrija Milošević je uspio da pored svih prepreka i nedaća ostane svoj.

“U ovim vremenima kad se sve gleda kroz politiku, kad se gleda odakle si a najmanje te gledaju ko čovjeka ja sam uspio da ubjedim ljude da me pre svega gledaju tako – ko čovjeka. Jer ovde je sve relativno. Sad si na vrhu posle nisi…”I na kraju ističe da mu je jedan od najsrećnijih trenutaka u životu bio kada je upisao Akademiju, ali napominje da je u životu bilo i dosta tuge.

“Bilo je dosta tuge kad su mi umrli neki dragi prijatelji i neki članovi familije. To su trenuci koji ostavljaju velike tragove na srcu i duši. Naučiš koliko je sve relativno, koliko je vrlo malo potrebno da te nema”, ispričao je Andrija pre par godina u emisji Balkanskom ulicom.

 

(Kurir.rs)

Check Also

ROĐENI JEDNO ZA DRUGO: Horoskopski znaci koji moraju bit zajedno!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *