Početna » NOVOSTI » Simović poručio da Aerodromi i MA nijesu političko pitanje  

Simović poručio da Aerodromi i MA nijesu političko pitanje  

Budućnost Aerodroma i Montenegro erlajnsa nije političko pitanje, a Vlada će odluku o tim preduzećima donijeti na osnovu stručnih analiza, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomska pitanja Milutin Simović.

Govoreći o valorizaciji Aerodroma Crne Gore i izjavi direktora Danila Orlandića da bi kompanija za aerodrom Tivat mogla da uzme 30 miliona eura kredita kod EBRD, Simović je odgovorio da je Orlandić bio u obavezi da vidi šta je Vladina namjera po tom pitanju.

“Izvršni direktor je bio u obavezi da vidi šta je Vladino opredjeljenje, jer on u ime Vlade sjedi na toj poziciji dobio je taj mandat i siguran sam da imamo zajedničku obavezu da valorizujemo Aerodrome i da imamo obavezu da to pitanje ne gledamo kroz politiku“, kazao je Simović.

Kaže i da Vlada ima druge planove za to preduzeće.

“Vlada je već donijela odluku da angažuje međunarodnu finansijsku korporaciju, koja je članica SB, koja će nam uraditi analizu optimalnog modela valorizacije Areodroma”, kazao je Simović.

Što se tiče Montenegro erlajnsa, Vlada se kaže Simović, prema tom pitanju odnosi na odgovoran način, jer je riječ o važnoj kompaniji.

„Tu odluku neće donosti političari koji hoće da presude toj kompaniji, odluka će se donijeti na osnovu odgovorno urađenih ekonomskih elaborata, a trenutno to radi referentna konsultantska kuća Diloit”, kazao je Simović.

Gradiće se kompletna dionica autoputa

Gostujući u Jutranjem programu TVCG, Simović je kazao da Vlada ostaje odlučna u namjeri da gradi kompletan autoput od Smokovca do Mateševa.

“Autoput smo počeli da gradimo da bismo ga završili”, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović i dodao da je do sada potrošeno 190 miliona eura, u narednoj godini to će biti 210 miliona.

“Milion eura se dnevno troši na autoput”, kazao je Simović i dodao da na autoputu radi veliki broj domaćih kompanija i radnika.  Za drugi dio trase, Vlada kako kaže Simović traži novi model finansiranja, a to bi moglo da bude privatno-javno partnerstvo.

“Ja sam siguran da ćemo uspjeti u tome, povoljno je što je Srbija odlučna da relizuje taj projekat”, kazao je Simović i dodao da je autoput važan pokretač rasta ekonomije.

“Kritičarima ostaje ta pozicija, a onima koji su povjerovali sada ostaje da vjeruju više u ono što vide”, kazao je Simović.

Portal RTCG

Check Also

U Mediteranskom vrtu informativno-edukativne table o flori i fauni Gorice i Crne Gore  

“Glavni grad je postavio ogradu duž dijela budućeg Mediteranskog vrta, projekta koji realizuju Glavni grad ...

NAGRADNA IGRA: Evo ko je dobio automobil ,,Opel Astra Enjoy”

  Elektroprivreda Crne Gore je organizovala izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri ”ZLATNI TIM – POPUSTI ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *