Učinak vlasti na Cetinju: Zaboravili na žičaru i nove fabrike - Volim Podgoricu

Učinak vlasti na Cetinju: Zaboravili na žičaru i nove fabrike

Izgradnja žičare, fabrike kožne galanterije i sladoleda samo su neka od obećanja koje vlast na Cetinju nije ispunila u prethodne četiri godine. Aktuelni gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je uoči izbora 2013. godine, između ostalog, najavljivao izgradnju fabrike za preradu ribe, “Huawei”, pogon za izradu solarnih panela, hotel “Lokanda” , kao i rekonstrukciju Studentskog trga, adaptaciju Cetinjske pećine i izmještanje ikone Bogorodice Filermose.

Najavljivao je i univerzitetski kompleks umjetničkih fakulteta, kao i Marina Abramović Community Centar Obod Cetinje ( MACCOC).

“Cetinje je, osim što je rekorder po broju kišnih dana, rekorder i po broju neispunjenih obećanja DPS-a. Tačno je da je prijestonica, više nego ijedan grad u Crnoj Gori, mjesto iznevjerenih očekivanja, ali to ćemo promijeniti već od 26. novembra” kazao je Slobodan Čavor, nosilac izborne liste Cetinjska sloga koju čine Sociojalistička narodna partija i Liberalna partija.

Nosilac liste Demokrata Ivana Vujović istakla je da je vlast obećala mnogo, ali da ništa od toga nije ispunjeno.

“Jedina investicija DPS-a u prijestonicu su prazna obećanja”, kazala je ona.

Kandidat za odbornika Građanskog pokreta URA Marko Vujović kazao je da su ta obećanja imala negativne posljedice po građane.

“Pri tome skandalozni su podaci da je javni dug Prrjestonice 25 miliona eura, da se za vrijeme njihovog mandata iselilo više od četvrtine stanovništva, da se broj đaka prepolovio, da polovinu budžeta čine krediti i donacije, a da je nezaposlenost u posljednjih deset godina porasla za 88 odsto. Građani Cetinja neće dozvoliti da ponovo budu prevareni”, smatra on.

Sagovornici “Vijesti” iz opozicije rješenje za visoku nezaposlenost prije svega vide u turizmu i privredi.

Tako nosilac izborne liste SDP Nikola Đurašković smatra da otvaranje novih radnih mjesta mora biti na bazi realnih i održivih biznis projekata.

“Osnovaćemo Garantni fond Prijestonice kojim ćemo podržavati projekte zapošljavanja i samozapošljavanja, unapređenja poljoprivrede i turizma u našoj prijestonici i garantovati kod finansijskih institucija i banaka za biznis ideje naših sugrađana” kazao je on.

Nosilac liste Demokratskog fronta Đuro Kapa obećao je da će oni pažnju pokloniti mladim preduzetnicima, prije svega u IT sektoru, ali i “Servisu usluga” gdje bi nezaposleni, omladina i studenti uz solidnu novčanu naknadu obavljali poslove kod poslodavaca ovisno o njihovim potrebama. On smatra da bi velike koristi bilo i od outlet centra velikih modnih brendova.

DPS nije odgovarao na pitanja “Vijesti”.

Obećavaju razvoj sela i turizma

Nosilac izborne liste Pozitivne Mihailo Babović kazao je da su turizam i poljoprivreda glavni pravci zapošljavanja.

“Razvijeno selo sa razvijenom infrastrukturom, kao i sređenim privatnim smještajnim kapacitetima predstavlja budućnost ovog grada”, kazao je on za “Vijesti”, dok nosilac liste Crnogorske Ivica Ka luđerović vidi veliku šansu za to u kreativnom turizmu.

“Razvijanje Cetinja kao centra kreativnog turizma bi za mnoge Cetinjane značilo šansu da sebi obezbijede posao od kojeg mogu pošteno i dostojno da žive u svom gradu” kazao je on.

Ivan Gazivoda, koji predvodi Socijaldemokrate, tvrdi da se zalaže i za stacioniranje državnih institucija na Cetinju.

“Na taj način bi obezbijedili nova radna mjesta i stvorili dodatne uslove za život i rad na Cetinju”, kazao je on, dok su iz Stare garde LSCG-a obećali da će velikom broju Cetinjana koji rade u Budvi i Podgorici osigurati besplatan prevoz.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com