Početna » PG INFO » Aktuelno » PODGORICA: Kafići u centru kažnjavani i po 12.000 eura, neki otišli u stečaj
Foto ilustracija

PODGORICA: Kafići u centru kažnjavani i po 12.000 eura, neki otišli u stečaj

Vlasnici kafića i restorana u centru grada obratili su se portalu Volim Podgoricu, navodeći da su visoke kazne koje im je u subotu veče izrekla inspekcija ugrozile njihovo poslovanje, a vlasnik jednog kafića je već u ponedjeljak zbog kazne od preko 10.000 eura, stavio ključ u bravu i pokrenuo stečaj.

-Inspektori su kontrolisali izdavanje fiskalnih računa, a inače često dolaze i uglavnom sve bude u redu. To znaju i naši gosti koji svakodnevno dolaze, kažu sagovornici portala Volim Podgoricu. Osim toga, kako navode, inspektori  znaju koji kafići dobro rade i imaju veliki promet, a koji jedva preživljavaju, a pisali su svima kazne u rasponu od tri – četiri hiljade pa do 12.000 eura.

-Nismo protiv plaćanja poreza i obaveza prema državi, ali ako kaznite sa 10.000 eura nekoga ko ima dnevni promet 100 eura, kako on to da plati? On jedva sastavi kraj s krajem, dok plati kiriju, radnike, doprinose, struju, vodu, srećan je ako mu ostane plata. Svjedoci ste da je veliki broj kafića zatvoren poslednjih par godina, a posle ovoga na listi je još jedan. Vlasnik je zaključao i pokrenuo stečaj a on i još troje zaposlenih su ostali bez posla. Umjesto da dobije 10.000 eura, država je ugasila četiri radna mjesta, navode vlasnici kafića.

-Mi jesmo za to da inspekcije kontrolišu poslovanje svih, ali i da imaju u vidu specifičan ekonomski ambijent i možda da postoji neka mjera upozorenja i vremenski rok da se nepravilnost ispravi pa ukoliko se to ne desi, neka kazna bude adekvatna. Žao nam je kolege koji je morao da zatvori, u vrijeme kada je borba za svako radno mjesto i kakvu takvu platu, četivoro ljudi je ostalo bez posla, navode. Dodaju da smatraju da bi, u ovom slučaju, veći efekat imala neka mnogo manja kazna, koja bi vlasniku ostavila prostor da je plati, i da nastavi da radi po propisima.

Check Also

PODGORICA: Trudnicama besplatan parking

Parking servis narednih dana počeće izdavanje bebi parking karata koje će omogućiti trudnicama da se ...

Podgorici na poklon idejno rješenje uređenja obale Morače (VIDEO)

Arhitektonski biro Ing invest poklonio je Glavnom gradu idejno rješenje projekta uređenja obale Morače.  ”Radi ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *