Šefovi Željeznice CG tvrde da su dobili NOVAC ZA STANOVE kao kadar od posebnog značaja - Volim Podgoricu

Šefovi Željeznice CG tvrde da su dobili NOVAC ZA STANOVE kao kadar od posebnog značaja

Odbor direktora Željezničke infrastrukture očekuje od tužilaštva da ispita zakonitost podjele novca za stanove rukovodiocima tog preduzeća, o čemu je 2008. odluku donio tadašnji bord.

Tada je stambeno pitanje rješilo 20 zaposlenih u ŽICG-u, a  novac  je isplaćen tek početkom 2017.

Odbor direktora ŽICG-a, na čijem je čelu Hasim Dacić, juče se bavio i ovom temom, nakon što su “Vijesti” objavile da Specijalno tužilaštvo po prijavi Novog sindikata provjerava kako su pojedini rukvodioci dobili  novac  za stanove, a već su bili stambeno obezbijeđeni.

Dacić je funkcioner Bošnjačke stranke, i nedavno je preuzeo to mjesto.

U sindikalnoj krivičnoj prijavi se, između ostalih, tretiraju Milovan Strunjaš, kojem je isplaćeno 68.656 eura, te Ratko Stijepović 39.984 eura.  Ni Strunjaš, ni Stijepović, koji je u ŽICG stigao godinu godinu prije nego je dobio stan i nakon dvije decenije rada u policiji, nijesu u razgovoru za “Vijesti” negirali da su u trenutku dobijanja novca imali ili kuće ili zemljište. Strunjaš u Donjoj Gorici i Đurkovićeva, Stijepović na Cijevni.

Upitani da prokomentarišu to što su upravo oni dobili stan, a ne neko od iniženjera ŽICG koji su pred penzijom i nemaju riješeno stambeno pitanje, odgovaraju da je Odbor direktora imao “diskreciono pravo da dodijeli stan kadrovima od značaja”.

“Za organe društva, odnosno kadrove od posebnog značaja, tadašnji Odbor direktora je imao diskreciono pravo da mimo pravilnika riješi stambene potrebe. Ako su željeli da zadrže kvalitetne kadrove, mogli su to i kroz diskreciono ovlašćenje. Ko god smatra da je oštećen, može da potražuje svoja prava. Ako preduzeće ne može da izađe u susret zahtjevima, tu su nadležni državni organi – sudovi, a preduzeće će ispoštovati svaku pravosnažnu odluku suda”, kazao je Strunjaš “Vijestima”.

On je pokazao list nepokretnosti koji potvrđuje da je kuću u Donjoj Gorici izgradio 1990. i da ona ima podruma (40 metara kvadratnih) i stambeni dio -76 kvadrata.“Vijesti” su ranije objavile da je taj stambeni dio kuće zaseban stan, te da je Stijepović vlasnik kuće nadomak Podgorice.

Stijepović je vlasnik dijela zemljišta na Cijevni, živi u porodičnoj kući izgrađenoj 1965, a koja se vodi na njegovu majku. Funkcioneri ŽICG kažu da je to preduzeće posljednje od željezničkih preduzeća koje je dobilo  novac  za stanove, i to skoro 10 godina kasnije u odnosu na odluku iz 2008.  Bilo je predviđeno da se gradi zgrada za zaposlene u željezničkim preduzećima, ali do toga nikad nije došlo, zbog čega su zaposleni naknadno dobili  novac.

Odbor direktora: Očekujemo  sugestije  sindikata na pravilnik

Bord direktora ŽICG-a juče je utvrdio da u Nacrtu novog Pravilnika za rješavanje stambenih potreba zaposlenih ima prostora za izmjene.”Očekujemo da će sindikati dati svoje  sugestije , a cijenimo da ima prostora da budu uvažene”, kazali su nam iz Odbora direktora. Pravilnik za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u ŽICG je pred Ustavnim sudom koji treba da se izjasni o ustavnosti dva člana tog dokumenta.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com