Home / PG INFO / Aktuelno / SUD ODLUČIO: Mugošin saradnik nije oštetio Glavni grad za 1,6 miliona u korist “Čelebića”

SUD ODLUČIO: Mugošin saradnik nije oštetio Glavni grad za 1,6 miliona u korist “Čelebića”

Željko Vuković, nekadašnji funkcioner u administraciji bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše oslobođen je danas optužbi da je budžet Podgorice oštetio za 1.662.000 eura u korist firme “Čelebić”.

Presuda je izrečena u Višem sudu u Podgorici pred vijećem sutkinje Vesne Pean.

“Elemetarna pravna struktura i logika mi nalažu da ne komentarišem nepravosnažne presude, ali to je ono što sam tvrdio od prvog dana, da sam radio u skladu sa Ustavom i zakonom”, kazao je Vuković nakon izricanja presude.

Vukovićev branilac, advokat Zoran Piperović kazao je da je presuda pokazala da u predmetu nije postojao nijedan dokaz za krivicu njegovog branjenika.

“Sud je donio oslobađajuću odluku i tužilaštvo će vjerovatno da se žali, a mi ćemo pisati odgovor na žalbu. Što će reći Apelacioni sud ostaje da se vidi. Evidentno je da u predmetu nije postojao nijedan jedini dokaz za  krivicu mog branjenika”, kazao je Piperović.

U optužnici je pisalo da on 2012. i 2013. nije blagovremeno odlučivao o žalbama “Čelebića” na rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada o plaćanju komunalnih taksi za korišćenje prostora na javnim površinama prilikom gradnje Bazara…

Objašnjava se da je Vuković tek 15. januara 2014. odlučivao o rješenjima, kada ih je poništio i vratio Upravi na ponovno odlučivanje.

Navodi se da je Uprava lokalnih prihoda 18. aprila 2014. opet donijela istovjetna, obavezujuća rješenja da Čelebić plati takse u iznosu od 1.662.250 eura.

Firma je ponovo uložila žalbe…

“Vuković je u drugoj polovini juna 2014, na sastanku organizovanom u kabinetu gradonačelnika Miomira Mugoše, vršio uticaj na predstavnike Uprave lokalnih javnih prihoda direktora Borivoja Marića i službenicu Juliju Anđelić, da obustave postupke utvrđivanja lokalne komunalne takse prema firmi Čelebić, što oni nisu prihvatili” navodi se između ostalog u optužnici.

Dodaje se da je Vuković jula 2014. godine, suprotno važećoj odluci o lokalnim komunalnim taksama i bez odluke Skupštine Glavnog grada Podgorice,  donio konačna rješenja kojim je ponoštio rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice.

Vijesti

Check Also

PUCNJAVA: Teško ranjen muškarac

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *