Krivične prijave za dva krivična djela nedozvoljena trgovina i jedno krivično djelo prevara - Volim Podgoricu

Krivične prijave za dva krivična djela nedozvoljena trgovina i jedno krivično djelo prevara  

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije rasvijetlili su tri krivična djela i protiv osumnjičenih podnijeli krivične prijave.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.R. (41) iz Budve, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina. Službenici Odsjeka su prethodno, radi suzbijanja sive ekonomije, postupali po naredbi koju su pribavili od sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru i izvršili pretres stana, drugih prostorija i vozila koje koristi S.R. Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli 32.780 komada cigareta različitih marki, bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, čija maloprodajna vrijednost iznosi oko 2.530 eura, a za koje S.R. nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu. Sumnja se da su cigarete bile namijenjene prodaji na crnom tržištu, radi sticanja protivpavne imovinske koristi.

Službenici Odsjeka su takođe, u saradnji sa službenicima Uprave carina i službenicima Komunalne policije, na području pijace „Gintaš“ u Podgorici sproveli planske aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprječavanja nelegalne prodaje akciznih proizvoda na crnom tržištu. Tom prilikom S.K, B.D, G.P. i V.B. su zatečeni u nelegalnoj prodaji cigareta i rezanog duvana za koje nijesu posjedovali dokumentaciju o porijeku robe, koja im je tom prilikom privremeno oduzeta. Od ovih lica oduzeto je ukupno 37 kilograma rezanog duvana i 56.960 komada raznih vrsta cigareta, čija ukupna vrijednost iznosi oko 3.200 eura. O svemu je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji se izjasnio da se protiv B.D, G.P. i V.B. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD nedozvoljena trgovina, dok će S.K. uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu u Podgorici na dalje postupanje.

Službenici ovog Odsjeka su, osim navedenog, lišili slobode N.A. (45) iz Bijelog Polja. On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u ODT u Bijelom Polju zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara. Naime, policijski službenici su, postupajući po podnijetim prijavama građana protiv N.A, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i utvrdili da postoji osnov sumnje da je N.A. počinio krivično djelo na način što je u periodu od avgusta 2017. godine lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu više fizičkih lica od kojih je otkupljivao stoku koju nije platio, a sve u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Šteta pričinjena  ovim  krivičnim  djelom  iznosi oko 8.000 eura.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com