Ljekar SILOVAO I ZLOSTAVLJAO 100 žena i djevojčica, tri su bile olimpijske šampionke - Volim Podgoricu

Ljekar SILOVAO I ZLOSTAVLJAO 100 žena i djevojčica, tri su bile olimpijske šampionke

Bivši ljekar američkih gimnastičarki, zaposlen i na Univerzitetu Mičigen Stejt, Leri Nasar, izjasnio se da je kriv po sedam tačaka optužnice za seksualne napade.

On je optužen da je seksualno zlostavljao i uznemiravao više od 100 žena i djevojčica, a među njima i tri olimpijske šampionke.

Ljekar priznao da je seksualno zlostavljao više od 100 djevojčica i žena

Slučaj bivšeg ljekara Lerija Nasara dokaz je ozbiljnog promašaja vlasti, koje kako izgleda, nijesu učinile mnogo da zaštite djevojke od poznatog predatora, navodi Glas Amerike.

Nasar je optužen da je seksualno zlostavljao djevojčice dok ih je navodno liječio u svom domu i na klinici Univerziteta Mičigen Stejt. Poslije višemjesečnog demantovanja ili ćutnje, on se juče izjasnio krivim na sudu u Mičigenu i rekao da se kaje, prenosi Glas Amerike.

“Želim da se njihove rane zaliječe, želim da se zajednica zaliječi. Nemam neprijateljska osjećanja ni prema kome. Samo želim zacjeljenje, vrijeme je, i vjerujem to je najvažnija stvar”, kazao je on na sudu.

Sudija Rozmari Akvilina je rekla Nasaru da je on koristio to što mu je ukazano povjerenje na najužasniji način – da bi zlostavljao djecu.

“Slažem se da je sada vrijeme za zacjeljenje, ali će njima možda biti potreban cio život da zacijele rane, dok ćete vi cio život provesti iza rešetaka”, navela je sudija Akvilina iz Okružnog suda okruga Ingam.

Žrtve su gnijevne ne samo na Nasara, već i na zvaničnike koji su ga štitili.

Advokat Džon Menli kaže da njegova kancelarija ima 105 slučajeva protiv Nasara, koji su, kako navodi, mogli da budu spriječeni da su vlasti odgovorile na žalbe djevojčica.

“Mi smo ih iznevjerili kao društvo. Kao obrazovni sistem. Iznevjerili smo ih preko našeg krivičnog sistema, sve do danas”, kazao je Menli.

Izricanje presude Nasaru zakazano je za januar, a on se suočava sa kaznom zatvora od najmanje 25 godina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com