PzP apeluje na nadležne da ograditi dječije igralište na Bulevaru Pera Ćetkovića - Volim Podgoricu

PzP apeluje na nadležne da ograditi dječije igralište na Bulevaru Pera Ćetkovića

Dječije igralište u Bulevaru Pera Ćetkovića na Starom aerodromu, mjesto je svakodnevnog okupljanja mališana, ali veliki problem ovog igrališta predstavlja nebezbjednost jer ne postoji zaštitna ograda, a u neposrednoj blizini nalazi saobraćajnica koja je izuzetno prometna, upozoravaju iz PzP-a.

“Igralište nije sigurno za djecu, roditelji se ne mogu opustiti u igri sa djecom, jer konstantno moraju paziti da dijeca ne istrče na ulicu. Takođe veliki problem predstavljaju i psi lutalice koji se usled nedostatka ograde slobodno šetaju igralištem i tako plaše djecu a postoji i potencijalna opasnost od nasrtaja pasa na njih i povređivanja”, kaže Tatjana Perović, odbornica Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada.

 

Ona apeluje na nadležne u Glavnom gradu da odreaguju.

“Postavljanjem ograde djeca će biti sigurnija, a prostor zaštićen od vandala i pasa lutalica. Mališani koji se igraju na ovom igralištu biće dodatno zaštićeni od istrčavanja na ulicu tokom igre. Shodno tome nadležni u lokalnoj samoupravi trebaju imati organizovano nadziranje sigurnosti igrališta koja su u njihovom vlasništvu, te uklanjati i popravljati mobilijar kako bi spriječili potencijalne povrede djece”, kaže ona.

Odbor Glavnog grada PzP smatra da pored ograde treba postaviti i natpise na kojima je potrebno istaknuti i pravila ponašanja na igralištu, zajedno sa kontakt podacima na koje se može prijaviti eventualni nedostatak na mobilijaru igrališta i telefonski broj za hitne slučajeve.

“Prioritet grada bi trebalo da budu upravo sadržaji za najmlađe, a ovaj naš apel je apel da se obezbijedi da mališani u Glavnom gradu djetinjstvo provode u ambijentu sigurnih igrališta, a to je naš doprinos humanijem licu Podgorice”, istakla je ona.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com