“Romeo i Julija” u KIC-u za Evropsku noć teatra - Volim Podgoricu

“Romeo i Julija” u KIC-u za Evropsku noć teatra

Gradsko pozorište i ove godine pridružiće se obilježavanju Evropske noći teatra (European theatre night). Tim povodom u subotu 25. novembra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće izvedena nagrađivana predstava „Romeo i Julija“ (14+) u režiji Emilije Mrdaković.

Gradsko pozorište omogućilo je i 50% popusta na ulaznice za ovu predstavu.

Na European theatre night pozorište je u centru pažnje i na brojnim teatarskim scenama u gradovima širom Evrope može se osjetiti veličanstvena igra riječi, pokreta i različitih priča. Ideja o Noći teatra pokrenuta je 2007. godine kada je Eleonora Rosi predložila da se odabere jedan dan koji će biti posvećen teatru. Već naredne godine pokrenuta je ova manifestacija. Projekat je zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima i održava se svake godine (jedne subote) u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i pozorišnih djelatnika, tako i publike. Ovo je i noć otvorenih vrata kada je moguće teatar vidjeti iz druge vizure – upoznati se sa scenskim prostorima, glumačkim garderobama, tonskim i rasvjetnim kabinama, šminkernicama i slično. Ideja projekta je da uključi što više učesnika kako bi Noć teatra postala tradicionalna i prepoznatljiva evropska manifestacija.

Učesnice ovog značajnog međunarodnog događaja, koji okuplja i ujedinuje publiku i pozorišne djelatnike iz Evrope, su: Belgija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka. Cilj je da se u narednom periodu ovom projektu priključe i ostale zemlje regiona i Evrope.

„Romeo i Julija“ produkcija je Lutkarske scene Gradskog pozorišta i rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, kao romantična tragedija mlade generacije koja odrasta u surovom svijetu. Kroz ovo vanvremensko Šekspirovo djelo težimo da mladima usadimo optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim.

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf).

www.cdm.me

1 komentar

  1. Good day, I merely hopped over on your own website through StumbleUpon. Not something I’d usually read, however I appreciated how you feel none the less. Thanks for making something price reading.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com