Španija slavila u Podgorici - Volim Podgoricu

Španija slavila u Podgorici

Košarkaši Crne Gore porazom su otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – izabranici Zvezdana Mirovića u prvom kolu grupe A u Podgorici poraženi su od Španije 79:66.

Nakon izjednačene prve četvrtine 15:15, gosti su već na poluvremenu imali devet poena prednosti 38:29, da bi pred posljednjih deset minuta ”furija” stekla velikih 58:41. Međutim, mnogo bolja igra naše selekcije u finišu, na dva minuta do kraja uspjeli smo da priđemo na 69:63, ali nijesmo imali snage za preokret.

Španiju su do pobjede vodili Kino Kolom i Fran Vakses sa po 15 poena. U crnogorskoj elekciji Nikola Ivanović je bio najefikasniji sa deset poena, a imao je i osam asistencija i pet skokova.

Crna Gora će u drugom kolu, u nedjelju u Minsku, igrati sa Bjelorusijom.

U drugom prozoru, izabranici selektora Zvezdana Mitrovića 23. februara naredne godine ugostiće Sloveniju, a tri dana kasnije biće gost Španije.

Pred svojim navijačima igraće sa Bjelorusijom, 28. juna, dok je za 1. jul zakazano gostovanje Sloveniji.

Najbolje tri selekcije iz grupe izboriće plasman u drugu rundu kvalifikacija u kojoj će 24 selekcije biti podijeljene u četiri grupe iz kojih po tri prvoplasirane idu na Svjetski kup.

Na šampionatu u Kini, koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, prvi put učestvovaće 32 reprezentacije.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com