PODGORICA: Zabjelčani i dalje bez interneta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zabjelčani i dalje bez interneta

Korisnici Crnogorskog Telekoma na Zabjelu i dalje ne mogu da se služe uslugama ove kompanije jer kvar nije saniran.

Tokom jutarnjih sati 19. novembra došlo je do kvara zbog prekida na telekomunikacionim kablovima, nakon čega je više od 1.000 korisnika ostalo bez fiksnog telefona, interneta i kablovske televizije.

Nakon što su ekipe Telekoma utvrdile gdje je kvar nastao, u njegovom saniranju ih je spriječio mještanin Vanja Đurišić. Đurišić nije dozvolio radnicima da izvode radove na zemljištu u Jerevanskoj ulici zbog kojeg se spori sa Glavnim gradom.

Nakon što su bili spriječeni da kvar otklone, nadležni u Telekomu su se obratili nadležnim državnim institucijama. Oni su tražili od Uprave za inspekcijske poslove da postupi po zakonu i obezbijedi uslove za otklanjanje kvara.

Iz Uprave za inspekcije „Vijestima“ je saopšteno da rade predano po svim prijavama „bez obzira o kom se licu radi kao podnosiocu ili subjektu nadzora“.

Nakon što je Telekom uputio Upravi inicijativu za inspekcijski nadzor, inspektora je Osnovno državno tužilaštvo obavijestilo da je Telekom podnio krivične prijave protiv Đurišića, zbog krivičnog djela uništenje i oštećenje javnih uređaja, te da je u toku pribavljanje potrebnih informacija za donošenje odluke.

Iz Uprave ističu da je Zakonom o opštem upravnom postupku propisano da ovlašćeno službeno lice mora prekinuti postupak kada se prethodno pitanje odnosi na postojanje krivičnog djela.

„U skladu sa ovom zakonskom odredbom, inspektor je donio rešenje o prekidanju postupka dok nadležni organi ne završe postupak po podnijetim krivičnim prijavama“, saopšteno je iz Uprave.

Ipak, juče je glavni stručni nadzornik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost izvršio stručni nadzor u prisustvu glavnog inspektora za elektronske komunikacije Uprave za inspekcijske poslove.

„Subjektu nadzora – Crnogorskom telekomu AD, biće dostavljeni akti, na osnovu kojih očekujemo rješavanje nastale situacije“, saopšteno je iz Uprave.

Vanja Đurišić je ranije izjavio da on nema veze sa kvarom, ali je poručio stanovnicama Zabjela da on samo brani svoje pravo na privatnu svojinu.

Zbog nastalog kvara Đurišić je izjavio da mu komšije prijete, napadaju i nazivaju ga kriminalcem, zbog čega će, tvrdi, podnijeti krivične prijave.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com