Upucana Novljanka O.P. zbrinuta u Meljinama, ali i dalje životno ugrožena - Volim Podgoricu

Upucana Novljanka O.P. zbrinuta u Meljinama, ali i dalje životno ugrožena

Novljanka O.P, na koju je jutros pucao M.K, vozač iz Nikšića, zadobila je teške tjelesne povrede i nalazi se na odjeljenju hirurgije u Opštoj bolnici Meljine.

Životno je ugrožena, ali su vitalni parametri za sada stabilni, potvrdio je za Radio Jadran načelnik hirugije dr Goran Komatina. On je sa timom saradnika u rekordnom roku reagovao i tako spasio život pacjentkinji. Kazao je da je riječ o prostrijelnim ranama, zadobijenim iz vatrenog oružja, najvjerovatnije puške:

 

– Pacijentkinja je primljena na odjeljenje poslije 10 h u jako teškom stanju. Mislim da je ranjena nekom lovačkom puškom, jer je bila puna sačme. Desna strana grudnog koša i desna ruka bili su skoro razneseni. Takođe, raznesen je zadnji dio grudnog koša, a donji dio pluća je kolabirao. Riječ je o teškim tjelesnim povredama, desna nadlatkica je skroz smrskana. U šok sobi je u teškom tjelesnom stanju i izgubila je dosta krvi, ali ne mogu napraviti procjenu koliko. Do daljnjeg ostaje na odjeljenju, radimo sve što možemo da je što bolje zbrinemo – kazao je dr Komatina.

On je zahvalan čitavom timu, posebno sestrama instumentarkama, anesteziologu i anestetičaru, koji su se u rekordnokm roku okupili i nakon više od sat komplikovane operacije uspjeli da zbrinu povrijeđenu.

 Podsjećamo da je uviđaj oko ove trtagedije u Igalu u toku, a detaljnije informacije očekujemo uskoro.
(Radio Jadran)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com