Crna Gora posvećena jačanju regionalne i globalne bezbjednosti - Volim Podgoricu

Crna Gora posvećena jačanju regionalne i globalne bezbjednosti

Crna Gora je posvećena jačanju regionalne i globalne bezbjednosti i stabilnosti, zbog čega aktivno učestvuje u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, saopštio je general Ilija Daković tokom sastanka sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Kraljevine Belgije, pukovnikom Ivom Kuvelijeom

Kuvelije inače boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, a pored Dakovića susreo se sa  generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem.

Daković je, kako navode iz Ministarstva odbrane, je informisao sagovornika o unapređenju interoperabilnosti i sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore, kao i o prioritetima Vojske u predstojećem periodu, posebno ističući važnost njene modernizacije.

“Pukovnik Kuvelije je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO, te istakao važnost aktivne uloge naše zemlje u očuvanju bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana. On je naglasio da dvije zemlje saveznice imaju iste poglede na važnost očuvanja mira i bezbjednosti unutar evro-atlantske oblasti i istakao neophodnost zajedničkog suočavanja sa savremenim globalnim bezbjednosnim izazovima”, kaže se u saopštenju.

Generalni direktor Ivica Ivanović je istakao izuzetnu važnost uspostavljanja dobrih veza između zemalja saveznica, uz uvjerenje da će saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Kraljevine Belgije u narednom periodu biti dodatno ojačana i unaprijeđena. On je, kako se ističe, podsjetio da je Crna Gora kao NATO članica posvećena razvijanju saradnje sa svim saveznicama.

“Sagovornici su naglasili značaj tijesne saradnje u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti, imajući u vidu da savremeni bezbjednosni izazovi ne poznaju granice”, zaključuje se u saopštenju.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com