Crveni krst obilježava 142 godine postojanja - Volim Podgoricu

Crveni krst obilježava 142 godine postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 142 godinu svog postojanja. Na Dan Crvenog krsta počinje i manifestacija tokom koje će Crveni krst predstaviti aktivnosti i pozvati zainteresovane da se uključe u ispunjavanje humanitarne misije.

Volonteri Crvenog krsta će sugrađane upoznati sa osnovama prve pomoći, načinima pružanja podrške starijim osobama i ostalim ranjivim grupama, značajem dobrovoljnog davanja krvi, djelovanjem u nesrećama. U Danima Crvenog krsta se obilježavaja i 01. decembar Dan borbe protiv side, i 05. decembar Međunarodni dan volontera.

Crveni krst je tokom novembra sproveo akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane. Procjenjuje se da će podjelom prehrambenih i higijenskih proizvoda biti obuhvaćeno oko 2000 porodica.

“Naši volonteri će posjetiti vrtiće, što je prilika da se djeca upoznaja sa značajem humanosti. Dan borbe protiv side će biti obilježen predavanjima u srednjim školama, a u popodnevnim časovima podjelićemo informativni materijal u Delta city-u”, rekli su iz Crvenog krsta.

Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu, zajedno sa tražiocima azila i pripadnicima romske populacije, organizovaće turnir u malom fudbalu o2. decembra. Biće organizovana i akcija davanja krvi, 04. decembra.

Na Međunarodni dan volontera, 05. decembra, biće organizovana konferencije za medije, a prisutnima će se obratiti generalna sekretarka Jelena Dubak i ministar sporta Nikola Janović. Na konferenciji će biti uručene zahvalnice pojedincima i poslovnim subjektima, koji su na razne načine pružili podršku ostvarivanju humanitarne misije.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com