Dušica Vugdelić poručuje da je nepristojno ženu pitati “Kada ćeš roditi” - Volim Podgoricu

Dušica Vugdelić poručuje da je nepristojno ženu pitati “Kada ćeš roditi”  

Dušica Vugdelić godinama slovi za jednu od omiljenih televizijskih lica u Crnoj Gori. Poznata je po osmijehu i neposrednošću, profesionalnom pristupu poslu, čime je i zaslužila veliku popularnost u našoj zamlji. Dušica kaže da je “prava Vasojevka”, ali da buran temperament po kojem je poznat narod iz tog podneblja, s godinama sve bolje kontroliše.

“Naučila sam da iskontrolišem te, kako ih ja nazivam ‘napade Vasojevke u meni’ jer su na neki način neprimjereni, iako krajnje iskreni. Češće bivam veoma hladna, racionalna, krajnje oštra i vjerovatno neprijatog tona i komentara. Ne pakujem riječi u ‘mašnice’ već in medias res”, kaže Dušica za magazin Nina.

Ono što u njoj pokrene negativne emocije, jeste običaj našeg naroda da pita kada će se ostvariti u ulozi majke.

“Smatram da je majčinstvo nešto što je prirodno, iako u našem mentalitetu nametnuto od malih nogu. Rečenica ‘rodi dijete da ne budeš sama’ za mene je odraz krajnjeg sebičluka i to mi je užasavajuće! Često ljudi postavljaju to pitanje, vjerovatno iz najbolje namjere. No, bolje da razmisle da li žena ima želju za materinstvom, da li uopšte može da ima dijete? Mislim da je dijete rezultat sklopa okolnosti i da se majčinstvo desi ili ne desi. Dat nam je život da ga proživimo na najbolji mogući način, imati dijete je dar od Gospoda, ali i bez njega život je lijep i ispunjen ljubavlju, smislom”, objasnila je Dušica.

Magazinnina.me

1 komentar

  1. Potpuno se slažem sa tobom. Nije pristojno pitati ženu “kad ćeš ropditi” ali mislim da nije neprimjereno je pitati “zašto si radila to što si radila”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com