Golubović novi predsjednik Privredne komore - Volim Podgoricu

Golubović novi predsjednik Privredne komore

Vlasnik podgoričke kompanije Veletex Vlastimir Golubović kandidat je za predsjednika Privredne komore Crne Gore (PKCG) potvrđeno je “Vijestima” zvanično iz te privredne organizacije.

“Vijesti” su sredinom novembra, pozivajući se na izvore u privrednom sektoru, objavile informaciju da Gulubović treba da zamijeni Velimira Mijuškovića na poziciji predsjednika PKCG.

Upravni odbor PKCG je 6. oktobra ove godine donio odluku o pokretanju postupka za izbor predsjednika koji treba da se završi do 29. decembra.

“Rok za dostavljanje prijava bio je 15. novembar i u tom roku podnesene su četiri kandidature za jednog kandidata (nijedna nije stigla putem pošte) . Predloženi kandidat je Vlastimir Golubović. Za njega su pristigle četiri kandidature i to od Odbora udruženja komunalne privrede, Odbora udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Odbora udruženja trgovine i Privrednog kluba Cetinja. Navedena tri odbora udruženja zastupaju interese preko 90 odsto ukupne crnogorske privrede”, rečeno je zvanično iz PKCG.

Kako se dodaje, Golubović, diplomirani ekonomista crnogorskoj javnosti (posebno privrednoj), poznat je kao uspješan rukovodilac u više kolektiva i privrednih društava iz različitih privrednih grana.

“U PKCG bio je član, a potom i predsjednik Odbora udruženja trgovine, predsjednik Skupštine komore u dva mandata, a od 2015. godine član je Upravnog odbora. Svojom stručnošću, profesionalnošću i izuzetnim organizatorskim sposobnostima, doprinio je uspješnom radu i ugledu kolektiva u kojima je radio i PKCG”, kazali su u toj organizaciji.

Golubović, dugogodišnji privrednik, bio je kandidat za odbornika sa liste Koalicije za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović na izborima koji su održani 25. maja 2014. godine.

Mijušković odlazi u penziju.

On je bio dva puna mandata na mjestu predsjednika, a prošle godine je izabran treći put.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com