Nikšićki bazen spreman za ponovno otvaranje: Na kupanje od četvrtka - Volim Podgoricu

Nikšićki bazen spreman za ponovno otvaranje: Na kupanje od četvrtka

Bazen u Nikšiću u četvrtak ponovo počinje sa radom, a startovaće i škola plivanja i vaterpola koju će voditi Miodrag Mirović, selektor kadetske reprezentacije Crne Gore.

Bazen je nakon otvaranja u maju 2016. zatvoren 9. septembra zbog jednomjesečnog remonta, ali i zbog velike suše i nedovoljne količine vode u bunarima preko kojih se puni i zagrijeva.

Kiše su pomogle da se bunari napune, a direktor Sportskog centra Predrag Ivanović kaže da vode ima dovoljno.

Ističe da je dvorana zagrijana i da su stvoreni svi preduslovi da bazen, na zadovoljstvo brojnih korisnika, ponovo počne sa radom.

U novoj sezoni,  ostaće stare cijene – dva eura za dnevnu, a 30 za mjesečnu kartu,  dok će penzioneri i osobe sa invaliditetom morati da izdvoje duplo manje.

Na bazenu koji je od maja prošle do septembra ove godine zabilježio oko 80.000 posjeta, 16. i 17. decembra biće održan finalni turnir Kupa Crne Gore u vaterpolu.

Gradnja jedinog olimpijskog bazena u Crnoj Gori počela je 1972. godine, a pušten je u rad 18. septembra 2000. Radio je svega nekoliko mjeseci, do 22. decembra 2000. godine, da bi ponovo bio aktiviran naredne godine i to opet na nekoliko mjeseci – od maja do oktobra.

Razlog prekida rada prouzrokovan je nedostatkom vazdušnog grijanja.

Renoviranje je počelo 2015. godine, a vrijednost radova iznosila je oko 1,4 miliona eura

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com