Oglasio se direktor škole povodom prevrtanja kombija: Nisam htio da širim paniku - Volim Podgoricu

Oglasio se direktor škole povodom prevrtanja kombija: Nisam htio da širim paniku

Direktor OŠ Milomir Đalović u Sušici  sa još desetak roditelja krenuli su na sastanak sa predsjednikom opštine Aleksandrom Žurićem gdje će pokušati da iznađu rješenje za dugogodišnje probleme sa prevozom đaka na tom području.

Naime,nakon što je došlo do prevrtanja kombija u mjestu Sipanje u koritskoj regiji,roditelji đaka krivicu pripisuju direktoru te škole ali i vozaču kombija.

Harun Ličina roditelj djevojčice koja je  bila u kombiju kaže da većina roditelja zamjeraju  vozaču i direktoru škole što dozvoljavaju da se prevozi veći broj putnika nego što je to propisima dozvoljeno ali i što nakon nezgode na putu nijesu obavijestili hitnu pomoć niti roditelje.On tvrdi da djeca i dan nakon prevrtanja kombija osjećaju slabost ili kako je kazao ,,bolesna su,,-Niko ne mrzi niti direktora škole niti vozača,samo hoćemo da svoj posao obavljaju kako treba-kazao je Ličina .

Međutim Mekić smatra da je učinio sve što je mogao u tom trenutku-

“Učinio sam sve što sam mogao u tom trenutku, ponudio djeci pomoć koju su oni odbili, ali roditelje nijesam lično obavještavao da ne bih širio paniku, jer kad vide svoju djecu oni će se uvjeriti da su dobro-kazao je juče direktor OŠ ,,Milomir Đalović” Hidajet Mekić nakon što su ga roditelji optužili da je kriv što se đački kombi koji je prevozio djecu u koritskoj regiji prevrnuo.

On je novinarima pojasnio da se već deset godina na isti način prevoze djeca te da je to gorući problem kako škole tako i tamošnjeg stanovništva.

“Radi se o o tome da djeca dolaze u školu iz pet pravaca i ako bi pokušali da pevozimo po 15 đaka,koliko je propisano zakonom ,morali bi do podne da ih dovozimo do škole, a od podne da ih odvodimo”,naveo je Mekić.

On smatra da ga jedna grupa roditelja bezrazložno  optužuju te da kao direktor škole čini sve da bi se uslovi u toj vaspitnoobrazovnoj ustanovi poboljšali kako za đake tako i za nastavno osoblje.On je naveo da u tom planinskom predjelu za vrijeme zimskog perioda imaju problem sa zavijanim i zaleđenim putevima te da je  u saradnji sa lokalnom upravom prošle godine obezbijedio šljaku za posipanje –Niko od roditelja nije htio da dođe da rasturi tu šljaku,jer naši tereni su takvi, moramo zajedničkim radom da olakšamo život na ovim prostorima”, kazao je Mekić.

Vozač Rifat Adrović je kazao da je kombi bio opremljen u skladu sa zimskim uslovima vožnje, ali da nije stavio lance na gume

“Posjedujem zimske gume i ostalu opremu ,ali lance nijesam koristio u ponedjeljak kada sam vozio djecu.Prvi dan je kiša padala preko noci je zaledilo, a onda je napadao snijeg i na jednoj krivini sam izgubio kontrolu nad vozilom i kombi se prevrnuo”,kazao je Adrović i dodao da mu je najvažnije da niko od djece nije ozbiljno povrijeđen.

“Vozilo je bilo prepuno djece, a to je kod nas svakodnevno,jer drugačije ne možemo da se organizujemo.Prvu turu bih morao da vozim u sedam sati ,a nastava počinje u 9 ,da bih se vratio po drugu turu djece iz drugih sela  ona prva bi trebala da čekaju sat i po kod škole što u zimskim uslovima i nije poželjno”, kazao je Adrović.

On je dodao da se kombi nalazi na tehničkom pregledu koji je naložilo tužilaštvo a da će sud donijetu konačnu odluku.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com